tirsdag den 11. december 2007

Vejledning

Jeg håber ikke det er vild-ledning, men jeg vil forsøge at vise hvordan man strikker med perler, da rigtig,rigtig mange har spurgt mig, hvordan man gør.
Du skal bruge almindeligt strømpegarn og fx. perler fra stenboden. Du kan vælge at tegne mønsteret først på ternet papir og regne ud, hvor mange perler du skal bruge

eller du kan gøre lige som mig, der er doven/ikke gider at regne..bare træk en hulens masse perler på og så lidt flere til.

Nålen skal være så tynd så muligt, men øjet så langt, at garnet kan komme igennem. Det er det sværeste ved at strikke håndledsvarmere!

Og så kommer det sjove, nemlig at strikke! Jeg plejer at slå mellem 30 og 40 masker op på pind nr. 2. Du skal slå meget løst op enten på to pinde eller på en større pind. Dette for at undgå at opslagningen bliver strammere end afslutningen. De skal jo helst være lige brede, når de skal sys sammen til sidst.

Det skal være rimeligt stramt strikket og man strikker ret på både for og bagside!

Strik perlerne efter det mønster du har tegnet. De skal ligge i løkken mellem to masker (eller hvordan man nu kan forklare det, se billedet) Dette er forsiden af strikketøjet/arbejdet

og dette er bagsiden af strikketøjet/arbejdet

Strik til firkanten lige akkurat kan komme omkring dit håndled. De bliver lidt løsere med tiden, så lav dem endelig, endelig ikke for løse. Sy dem usynligt sammen og hækl evt. musetakker forneden/foroven eller i hver ende. Der er mere inspiration at hente her og her og jeg har selv strikket en masse forskellige andre håndledsvarmere, mest i moskusuld uden perler, og de kan ses her (halvvejs nede på siden..)

8 kommentarer:

 1. Hold da op Dortheivalo, hvor har du lavet mange flotte og lækre ting og sager.. :)

  SvarSlet
 2. nåhh sådan gør du - fine og gode billeder, nu tror jeg, at jeg kaster mig ud i at strikke med perler :-)

  SvarSlet
 3. Tak fordi du delte tippet med os alle, de er vildt flotte alle dine varmere...

  SvarSlet
 4. Heei mor:-*

  Du skulle til at lave en bog!:D Du er jo også god til at strikke^.^
  Jeg savner dig sådan!:'(

  Hilsen

  SvarSlet
 5. Hej Dortheivalo. For pokker hvor er dine ting flotte. Det er første. men bestemt ikke sidste gang at jeg ser din blog. Du må aldrig, aldrig mere sige at du ikke er god til at strikke. for det er du ! Jeg er især vild med dine pulsvarmere og din pilleæskehat. Og dine klippede tupilakker wauw kan man købe dem ?
  hilsen Dorthe fra Slangerup,

  SvarSlet
 6. Hvilken størrelse perler fra stenboden er det du bruger til garn nr 2,5 ?
  VH

  SvarSlet
 7. Hej.
  Strikker du perler på alle pinde? Eller har du en af retninger hvor der ikke kommer perler på? Håber spørgsmålet giver mening...
  Du laver da bare SÅ smukke ting!

  SvarSlet
 8. Hej. Hvordan gør man det med perlerne? Trækker man dem på det nøgle garn man skal strikke med, og trækker så en perle frem efterhånden som den skal bruges? Det ser så flot ud, og jeg vil så gerne prøve det.
  Hilsen Lisa Lebrija
  Lebrija@ it.dk

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.