mandag den 12. september 2016

Tilbageblikke

Thingvellir.

Et forunderligt sted, hvor min sjæl stadig kredser omkring.

Ikke rastløst og slet ikke hvileløst.

Den vandrer bare omkring i nysgerrighed og kan ikke rigtig få nok af det historisk og ikke mindst geologiske spændende sted.


Stedet oser langt væk af storhed og mægtige tanker.

20160706_0002

Ingen menneskeskabte monumenter og alligevel blev jeg grebet helt nede omkring min sjæls rødder, da jeg satte mine fødder i kløften hvor de to kontinentalplader mødes.

20160706_0003

I mine natlige drømme er jeg stadig i den historiske kløft.

 

Det er utroligt, som et sted, en plet på jorden kan gøre så stort et indtryk.

Jeg havde ingen forventninger til Thingvellir andet end at det var spændende og interessant, men da jeg stod oppe i kløften og satte tankerne i stå og forestillede mig dengang for mange, mange år siden, hvor verdens første parlament opstod-agtig, blev jeg grebet langt inde.

Verdens første demokrati. Sikke en fantastisk tanke.

DSC_6609

En anden tanke, som også kredsede og stadig kredser inde i mit hoved er, hvor stærke og handlekraftige islandske kvinder var og er.

Verdens første kvindelige præsident var islænding.

Udfra de ting som jeg læste rundt om og fik fortalt, mens Jan og jeg var i Island, kan jeg fornemme, at kvinderne havde lige så meget at skulle have sagt som manden både nu og dengang. Fantastisk!

Barnafoss

DSC_6639

Du kan downloade et fantastisk billede kvit og frit her fra Barnafoss.

Jeg er vild med Norge, men jeg fik ikke nok af Island.. overhovedet og havde jeg råd, ville jeg afsted hurtigst muligt.

 

Det hyggeligste hotel vi var på var dette og nej, jeg får intet for at skrive det. De ved det nok ikke engang, men de burde faktisk have det at vide.

Selve hotellet var der såmænd ikke så meget at skrive om, men stedet var så helt igennem hyggeligt og stemningen var fantastisk. Vi blev mødt velkommen med store smil og som om vi var længe ventede familiemedlemmer, som de havde glædet sig til at tage imod. På værelse, hvor der ikke engang var et tv, stod der en lillebitte vase med blomster, plukket i vejkanten og inde i cafeen, som også fungerede som reception, var der store uens tekopper til eftermiddagsteen, som kunne ledsage den hjemmebagte, lidt skæve kage og hvor man sammen med de lokale og de andre gæster kunne se fjernsyn, spille kort eller hygge sig.

Skulle jeg nogensinde komme til at skulle drive et hotel/overnatning ville jeg gøre alt for at skabe den samme nære og dejlige stemning, som der var i hotel Rjukandi.

Vi havde valgt at køre fra hotel til hotel og sluttede vores Islandstur af i Reykjevik, hvor vi overnattede på Grand Hotel, som også var et godt hotel, men på en helt anden og mere kommerciel måde end Rjukandi.

Som du måske kan regne ud, har jeg fundet mit kort med feriebilleder og sidder her en almindelig mandag aften og drømmer mig tilbage til dejlige dage og der kommer sikkert flere billeder både fra Island og fra Kangerlussuaq og måske endda også lidt fra Danmark, hvor jeg jo også var denne sommer.

1 kommentar:

  1. Åh jeg tager til Island for første gang nogensinde, her lige om kort tid :) Jeg glæder mig vanvittigt til det. Dejligt at ses dine billeder ... jeg har helt haft glemt t følge med.

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.