mandag den 16. april 2012

Tøfler og sten på moskus-snor

Midt imellem alle kaffemikkerne, får jeg strikket en anelse.

Lige nu er glade striber på min rundpind.

Jeg er meget spændt på at se den færdig, men det går lidt langsomt..

Det må det såmænd også gerne, for der er intet som haster, men du skal da lige have lov at se mine færdige tøfler.

(og selvom det måske ikke ser særligt smukt ud, får du også lige et stykke af mine bare ben med.. jo, sådan ser almindelige 46 årige kvindeben ud på en næsten almindelig mandag i april nord for polarcirklen her på min adresse!)

iletlopi

 

Opskriften er Navias, men det første par, strikkede jeg i lett lopi, hvor jeg smurte latex-knoppper i sålen for at øge holdbarheden og får at de ikke skulle være for glatte.

latex

De andre er i Navia, men ikke i det garn, som fulgte med kittet, som forøvrigt er købt i Jysk

inavia

og synes jeg også at jeg vil vise dig mit nye armbånd/halskæde..

Stort set alle her i byen går med sådan en snor med perler på, men det er oftets glasperler eller plastikperler, men jeg tænkte, at ligeså godt kunne føre stilen et skridt videre og tog derfor ud til Panigiit; den lokale skindsystue, hvor du også finder alverdens sten..ægte sten og perler.

Det nærmer sig faktisk Aladdins hule, at komme ud i Olga og Bjarnes butik og hvis du skulle komme forbi, burde du slå et smut forbi og se al den grønlandske husflid, de mange, mange smykke og mineral-sten, sælskindsprodukter, antikvariske bøger om Grønland, garn og .. jeg kunne vist blive ved, men tag derud og se det selv.. (husk dankortet) som jeg gjorde i dag, hvor jeg købte en håndfuld små tromleslebne sten (tigerøje, bjergkrystal, howlit og jeg skal gi’ dig, som jeg spædede op med et par af mine egne ametyster og en enkelt ferskvandsperle, som jeg hæklede ind i et-trådet moskusgarn.

Snoren, som jeg har hæklet ca 45 småsten ind i, måler 325 cm..

halskæde

ellerarmbånd

5 kommentarer:

 1. Det er en rigtig flot kæde du har lave dig :)

  SvarSlet
 2. Du er fantastisk til håndarbejde, Dorthe - sikke nogle flotte tøfler og snor med små sten! Dine billeder er en fryd for øjet.

  SvarSlet
 3. Ej hvor er den flot din "kæde". Hilsen joan M

  SvarSlet
 4. Majken: Og supersuper nem at lave

  Madame: tak og tak for hjælpen med højreklikket ;-)

  Joan: og billig

  SvarSlet
 5. Det er bare nogle super flotte ting du laver! Er der en anden måde at få opskriften på tøflerne på? min computer kan ikke spore linket.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.