søndag den 1. april 2012

Tanker for morgendagen

Jeg kom til at tænke på ordet:” Støvfangere”.

støvfangere

Gid de vitterligt fangede støv.. fx. i hjemmet, for så havde jeg da en virkelig god grund til at fylde hjemmet med blomster.

Hmmm..

Denne blomst stod enlig og alene

enlig

i sin helt egen lille vase på Taseralik i aften, da Jan og jeg tog derover for at spise en sandwich, der skulle udgøre aftensmaden.

jan

Vi gad ganske enkelt ikke gøre med ud af dagens sidste måltid og valgte den lette, nemme løsning.

 

I morgen står den på daglangt møde uden undervisning, for eleverne er sendt på påskeferie og jeg under dem det.

Hvis de har det ligesom jeg, trænger de til at koble lidt fra og få hvilet hovedet et par dage udover weekenden.

På onsdag kan jeg, ligesom mine kollegaer gå på påskeferie og jeg glæder mig.

 

Hvis det stod til resten af landet, skulle hverken elever eller lærere gå nogen som helst steder hen og da slet, slet ikke på ferie, men blive på vores stole og undervise i minimum 8 hele klokketimer, hver dag inklusiv lørdag.

Lærererne er (som altid) en udskældt gruppe og i følge den almindelig opfattelse, laver vi nul og niks og skulle det hænde, at vi rejste os fra stolen på lærerværelset, er det noget bæ og gylle vi får lavet.

I disse dage fortryder jeg mit valg af erhverv og ville ønske, at jeg havde valgt noget mere fancy, moderne og vigtigt at beskæftige mig med.

Måske jeg skulle have været arkitekt, modedesigner eller dameblads-chefredaktør, for at få en anelse anerkendelse fra det øvrige samfund?

Heldigvis for min arbejdsglæde, får jeg opbakning og anerkendelse fra mine elever og deres forældre og det giver mod og videre virkelyst, når vi i stort set alle medier, både de offentlige og de sociale, får at vide, at vi intet laver og hvis vi endelig laver noget, laver noget skidt. Det virker til tider nedslående for læreren/mig, men tænker det nedlandende omgivende samfund mon nogensinde på, at de også bærer et stort og meningsfuldt ansvar?

Måske de også burde læse denne artikel, gribe i egen barm og være medansvarlig for, at det enkelte barn opnår så gode resultater, som overhovedet muligt, ikke bare i skolen, men i livet i al almindelighed.

 

Det var vist et langt sidespor og jeg vender lige snuden tilbage til hovedvejen, hvor næste stopskilt byder mig, at gå i seng, så jeg kan komme veludhvilet og frisk op i morgen tidlig.

Håber, at du får en god start på din uge.

5 kommentarer:

 1. Mange burde "bytte" jobbet med en skolelærer, måske en uge eller mere - så kan de opleve, hvad der kræves af en lærer i mange forskellige situationer - siger en gammel pensioneret overlærer.
  KH og godnat mor

  SvarSlet
 2. Tjah, jeg er fuld af beundring over lærere og deres indsatser, mine børn har været heldige, de har haft enormt engagerede lærere, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Jeg selv er bare spild af samfundets penge, jeg er højt uddannet (Helle er nu heldig, det var kun de første to år jeg gik på universitetet i DK, resten var for andre landes regninger :-) ), og går lige nu hjemme med mine tre dejlige unger, den yngste er ikke begyndt i skole endnu. Jeg mener nu at min unddannelse har gjort at jeg er bedre som mor, som kone og som med-direktør i vores eget firma, men sådan er der jo så meget...

  SvarSlet
 3. Jeg synes lærerne gør et kæmpearbejde - tak for det - tænk at indkalde til så mange møder i løbet af året vel at mærke efter arbejdstid, så kommer der så få -surt show,- der skal helt specielt engagement til at kunne holde til det i mange år.Skulle den ikke have været på brokbloggen? -:)
  Tak for en fantastisk livgivende blog - jeg bliver glad i knolden og smuk i sjælen af at få de daglige glæder fra din blog DortheIvalo - jeg bliver helt afhængig af det - tak for du spreder din glæde og kreativitet.

  SvarSlet
 4. Jeg er enig med dig og har det også fuldstændig på samme måde, og ønsker bare et andet job i disse dag :(

  SvarSlet
 5. Mor: jeg ved ikke om det ville hjælpe, men det ville hjælpe mig en del, hvis politikere og embedsmænd, ville udvise en større respekt for andres arbejde

  Christina: Jeg tror nu ikke, at jeg ville kalde det spild af samfundets penge, at nogen tog en uddannelse. Du er selv inde på, at det gør dig til en bedre mor, en bedre kone osv. Det er altid vigtigt, synes jeg, at folk uddanner og dygtiggør sig, får oplysning og "dannelse"

  Kaalat: Tak for dine fine og rosende ord. Måske skulle indlægget have været på http://tudefjaes.blogspot.com/, men sådan er der så meget.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.