mandag den 22. november 2010

Nemme marinerede gulerødder

Har du en pose halv-kedelig gulerødder??

Okay, de må også gerne være friske

Det havde jeg i går eftermiddags. Altså kedelige.

Dem kan man altid marinere og pakke ind i dressing, så de syner af mere og bedre.

 

Jeg startede med at ryste en dressing sammen af:

 

-ca. 1½-2 dl ekstra virgin olivenolie af den bedste slags

-et ordentlig bløb hvidvins-eddike

-en pænt stor teske-fuld stærk dijon-sennep

- 1 gerne 2 fuldfede fed hvidløg

-salt, peber og masser af basilikum af den tørrede slags.(Du kan garanteret også bruge frisk)

Smag til.

Måske vil du have ekstra sennep i?

Mere eddike i?

Måske mangler det salt eller mere peber eller måske har du ligesom jeg altid lyst til et ekstra fed hvidløg?

Jeg er basilikoman, så lidt ekstra basilikum og et drys mere.

Ryste, ryste og ryste… for derefter at lade det stå lidt

Derefter tager du dine gulerødder.

Skræl dem og skær enderne af.

Nu skal du skrælle videre.. helt ind til “stammen” og hele vejen rundt på guleroden, så du har lange, tynde strimler, som du koger,- nej, faktisk damper i lidt vand tilsat en smule salt.

De skal kun lige akkurat koges og der skal være bid i dem, så hold øje og gå ikke fra dem. De er tynde og bliver hurtigt smattede.

Hæld vandet fra gulerødderne ved at hælde dem op i en stor si og afkøl dem, inden du blander dressing og rødderne sammen.

Drys med ekstra basilikum.

Jeg elsker de marinerede gulerødder til kød-retter af den finere slags, såsom stege og bøffer.

gulerødder

3 kommentarer:

  1. Mums, den må prøves, evt. til julemaden, men det bliver nok med friske krydderier. Timian er min favorit tror jeg, og jeg elsker det sammen med gulerødder! Tak for tippet!

    SvarSlet
  2. Christina i NZ: eg har aldrig prøvet med timian, som jeg også holder meget af (jeg kan ikke så godt lide hverken rosmarin eller paprika) men det lyder som en rigtig god idé

    SvarSlet
  3. Kære Dorte Ivalo
    Tak for den lækre opskrift og for dine smukke fotos fra Sismimut, hvor jeg boede som ung lærer i 70´erne.
    Gulerødderne vil også være lækre som rå, i den samme marinade. Jeg elsker både gulerødder og hvidløg og har masser af krydderurter i kolonihaven. Dog har sneen pludselig lagt sig :-)

    SvarSlet

Tak for din kommentar. Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding