søndag den 13. juli 2014

Plet-fjerning

Vi ved ikke rigtig, hvem vi ellers skal spørge, så nu spørger vi dig.. eller rettere; min mor spørger mig, som så spørger dig, fordi jeg ikke kan svare:

 

Min mor har købt en flot, flot kongeblå fed silkebluse herfra og der var kommet en plet på som hun så fjernede, men samtidig fjernede hun også noget af farven på silken.

Det kan ses, når hun har den på og nu spørger hun om man kan farve hele silkeblusen??

Hun siger at det ikke gør så meget om kontrast-striben på ryggen får en anden farve (altså den farve, som man nu måtte farve blusen i).

Hvis den kan farves.. hvad skal vi så farve den i, hvordan… ???

Det er jo en dyr sag og det er brand-ærgerligt at der nu er kommet en lysere plet på..

 

Kan du mon hjælpe os/mig/min mor??

5 kommentarer:

 1. Har din mor prøvet at vaske hele blusen i det samme som hun tog pletten af med? man kunne jo håbe at den forsvandt farve på hele blusen. Jeg ville spørge på et renseri, hvor de farver tøj, jeg mener at huske, jeg selv har spurgt, og fået det svar at det kan man ikke, der vil altid være en forskel. Vh Lykke

  SvarSlet
 2. ØV ! Har selv lige forsøgt at farve en bluse med farveforskel.... og den blev bare mere synligt efter farvningen. Så mit umiddelbare gæt er at det kan man ikke. Men vil holde øje her; det kan jo være at der er nogen som ved mere om det og så vil jeg følge efter :-) Mvh Susanne

  SvarSlet
 3. Har du provat att ställa frågan på Facebook?

  SvarSlet
 4. Wong Wai:
  Først vil jeg affarve blusen!!!
  Så ville jeg farve den i Dylon Ocean!!!
  Dette KØBES I MATAS.
  God dag til dig og dine :-)

  SvarSlet

 5. Brandærgeligt at få en plet på så fin en sag !

  Du skriver ikke hvilken slags plet det er. Men som hovedregel, skal de fjernes med det samme for at opnå et godt resultat og så ikke gnubbe og skure på tøjet.

  Mange pletter kan fjernes ved at der kommer farveløs sulfo *angrebne* område og lade det virke i en lukket pose, alt efter hvilken slags plet det er, fra 5 min. til en time. Men igen alt efter hvilken slags plet det er. Skyld tøjet og vask det herefter som normalt.

  Hvis du er i tvivl : så spørg der hvor blusen er købt.

  Min erfaring siger mig, at en farvning af dette materiale giver en misfarvning på det angrebne område, lige som Susanne skriver.

  Held med blusen.
  God ferie til dig og dine.

  Hilsen fra Bente ( DK )


  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.