torsdag den 19. juni 2014

Juni-strik

Normalt plejer jeg at holde, hvad jeg lover. Faktisk gør jeg en dyd ud af at holde, hvad jeg lover, men lige akkurat i går gik det altså lidt stærkt og lige pludselig var jeg ude af døren for at besøge mit gudbarn, som fødte en lækker, dejlig, sød og helt bedårende lille pige d. 6.juni.

Jeg lovede at jeg ville vise babysvøbet, som jeg har strikket til dejlig-pigen, men det nåede jeg ikke rigtig, men jeg har fået lov til at låne Amalies billede, som hun lagde ud på facebook i går efter at jeg havde afleveret babysvøbet.

Jeg har strikket det i Navia, men jeg kan ikke huske, hvor mange nøgler jeg endte med at bruge. Jeg ved bare, at det er blevet rigtigt, rigtigt stort og at mit gudbarn blev meget glad for barselsgaven.

Jeg har en lille vest/undertrøje og et par sokker/støvler og de skal også afleveres meget snart inden dejlig-pigen vokser fra det.

10441474_10152172345197043_7103202369722625066_n

Indimellem alle mine alt for mange gøremål, har jeg også fået strikket hele to sjælevarmere/bolero-er/skuldervarmere.

Mine skuldre har altid godt af lidt ekstra varme og især om sommeren, hvor en jakke er for meget og bare arme er for lidt, er det godt at kunne lægge lidt uld på skuldrene i form af en bolero.

Rosebud hedder denne.

Den er designet af Helga Isager og jeg er som sædvanligt gået en pindestr ned, da jeg strikker lidt løsere.

Garnet er fra Garnudsalg og jeg kan kun anbefale deres uld/bomulds-garn, som er blødt og lækkert.

Jeg har brugt 155 gram garn.

I bogen, “Finstrik”, synes jeg ikke helt, at boleroen kommer til sin ret, men den er altså fin i virkeligheden og vil blive flittigt brugt herhjemme.

Jeg kunne sagtens finde på at strikke en mere i ren uld på et tidspunkt, men ikke lige nu. De der knopper tager altså tid at strikke og jeg skal lige strikke nogle fødselsdagsgaver og strikke noget andet…

rb1

rb2

rb3

rb4

 

 

Til min fødselsdag i februar fik jeg jo en hel del gaver fra min søn Simon. Deriblandt var der 100 gram 2 trådet (det virkede tykkere end normalt 2-trådet moskusgarn) moskusgarn og jeg tænkte mange tanker om, hvad jeg skulle strikke af garnet.

Jeg havde ikke lyst til at strikke et sjal af det og da jeg slog masker op til “Rosebud” besluttede jeg at jeg ville strikke endnu en sjælevarmer af moskusgarnet også.

Opskriften fandt jeg på Drops Design. Jeg strikkede til der ikke var mere garn og der var garn nok til at strikke lidt over en meter “halstørklæde”, som jeg vaskede og strakte i facon inden jeg syede det sammen til sjælevarmeren. Moskusgarn har det med at give sig ret meget, så jeg ved næsten på forhånd at den bliver lidt større med tiden.

Som sagt har jeg brugt 100 gram og jeg har strikket på pind nr 3½. og det tog under to aftener at strikke den, så der kommer garanteret flere af slagsen i andre farver og garner..

mv1

mv2

mv3

mv4

 

 

På et tidspunkt fik jeg et kit til denne poncho, som gave.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg troede at den var svær at strikke, men da jeg havde strikket første kile, faldt ti-øren og så var den næsten færdigstrikket sidste weekend ude i hytten.

Garnet er Lett Lopi og bliver meget blødere efter vask.

po1

po2

 

For et par øjeblikke siden slog jeg masker op til denne i det flotteste røde garn, men allerede nu er jeg gået lidt død i opskriften.. måske jeg bare skulle finde ind under min sommerdyne og få det søvn, som jeg trænger til.

 

P.S. min nabo er flyttet til Danmark og under sin oprydning smed hun en masse opskrifter ud.. eller rettere over til mig og deriblandt var der en original opskrift på en Hanne Falkenberg “Harmony”.

Jeg kunne godt tænke mig at strikke den i noget bomuld/hør. 

Der skal bruges pind 3 (og jeg skal nok ned i 2½).. hvor finder jeg noget godt, men ikke for dyrt bomuld/hør garn??

14 kommentarer:

 1. Hej, er der en boblerække mere på det ene ærme? Det virker længere. En meget flot model du har strikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. jaaah og det opdagede jeg først, da I / du gjorde mig opmærksom på det.. så tror da pokker at ærme to, tog længere tid at strikke. Heldigvis ser man det ikke når den er på hahahaha... jeg må strikke en ny i en anden farve.. snart, men ikke nu

   Slet
 2. Er du gal, hvor har du været flittig! Superflotte ting! Begge dine boleroer ser skønne ud, og det er dejligt at se 'Rosebud' i "virkeligheden".
  Garnudsalg har bomuld/hør lige nu i særtilbud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er små, hurtige ting, så det tog såmænd ikke så lang tid at få noget fra hånden/strikkepinden. Jeg har været inde og kigge på Garnudsalg og skal have sendt en bestilling afsted

   Slet
 3. Du har da fået noget fra hånden :-) Flot! Og sikken skøn lille pige. Jeg har strikket Harmony i bomuld/uld fra Garnudsalg og den er blevet lækker. Er lidt i tvivl om, om det vil være et problem, at der ikke er noget "giv" i bomuld/hør. Har du noget liggende, så du kan lave en strikkeprøve?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuh du skulle have set den lille babypige i virkeligheden.. hun er bedårende.. og det er din harmony, som satte min lyst til at strikke "min" /naboens aflagte harmony. Jeg har noget uld/bomuld liggende

   Slet
 4. Det var da ligegodt - FLOT! Sådan nogen knopper - de gover mig knopper! Strikker og strikker, bruger en masse garn og kommer ingen vegne! Hader dem! Men når det så er udspyet så må jeg jo bide i garnet og indrømme at de er flotte. Ponchoen kunne jeg da godt "mangle".
  Svøbet har jeg strikket to gange. Første gang er det fint nok, men anden gang trak det tænder ud. UHA! Kun en tvillingegraviditet får mig til at strikke det igen. Basta! Skynd dig med babytøjet, de små vokser som ukrudt på en fugtig sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. de knopper.. og så har jeg gudhjælpemig strikket flere end der stod i opskriften og har kun opdaget det, fordi der blev gjort opmærksom på det her.. altså.. Svøbet synes jeg derimod er hyggeligt at strikke og jeg ville overhovedet ikke holde mig tilbage for at skulle strikke det igen.

   Slet
 5. Wong Wai:
  FLOTTE strik ;-)
  Jeg siger også: "Garnudsalg"; men peger meget til deres uld/bomuld, som de kom frem med i går aftes = mums....
  God weekend til dig og dine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har sendt en bestilling afsted til Garnudsalg, men dog ikke lige på bomuld/ulden. Jeg er meget tilfreds med deres garner og deres fine betjening altid og god dag til dig Wong Wai

   Slet
 6. For pokker da - nogle lækre ting, du har fået lavet :-) Og du ser ikke mindst smadder godt ud i det hele :-) Sikken en skøn farve ponchoen har :-)

  SvarSlet
 7. Strikkeheksen: ponchoen er lidt en underlig størrelse og jeg er lidt i tvivl om om jeg får den brugt.. garnet er dog lækkert og farven er dejlig, måske jeg trævler den op og bruger garnet til noget andet.. og tak for din kompliment :-)

  SvarSlet
 8. Ponchoen kan jeg godt lide, lad mig prøve den
  KH mor

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må meget gerne komme over og prøve den, mor, for jeg er ikke sikker på, at jeg får den brugt

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.