søndag den 25. maj 2014

Tavshed pga travlhed eller sådan noget

Der er gået over en uge med tavshed på bloggen.

Nogen gange kan tavshed være trykkende.. det håber jeg ikke at denne tavshed har været?

Sidste weekend var min yngste søster i byen.

Hun kom om fredagen og rejste igen mandag aften, så det var et ualmindeligt og meget kort besøg.

Hun kom for at fejre min fars fødselsdag, som var i mandags.

Om fredagen som hun kom, var der åben scene på Taseralik og begge mine søstre gav et enkelt nummer i fællesskab

lenaogdudi

og det gjorde Laura (naturligvis) også

laurasang

laura

Jan tog en kort tur til Danmark, hvor han skulle være censor i Fredericia.

Han rejste om tirsdagen og kom tilbage om fredagen.

Selvom det kun var ganske få dage og faktisk kun 4 sølle dage, hvor jeg skulle undvære ham, føltes de lange, ikke så meget fordi at jeg var alene hjemme og selv skulle tage opvasken, men jeg savnede hans selskab.. selvom jeg stort set ikke var alene på noget tidspunkt, er det i hans selskab at jeg befinder mig bedst.

Hans bror kom og sad sammen med Laura torsdag aften, hvor Laura læste matematik, som hun skulle op i om fredagen og hendes flid gav (igen) et stort og flot 12-tal.

Jans bror havde også fået et kæmpestort læs frossen fisk. Skolæst. Ikke verdens kønneste fisk og ikke en fisk, som jeg nogensinde har smagt før.

Flere hundre kilo.. næsten et helt ton, som bare skulle bruges til hundefoder.

 

Fisken var blevet frosset allerede på trawleren og havde været frosset ned lige siden, så han tog et par kartoner (13 kg pr karton) fra til fryseren og vi blev enige om, at vi ville prøve at tilberede et par stykker.

Jeg blev sat på opgaven at tilberede skolæsten, men først skulle den filetteres.

10403394_10204113809629663_4701839009523285500_n

10413332_10204113810229678_3478115004350432196_n

 

10390237_10204113809909670_8790802222643826080_n

Jeg har efterhånden filetteret mange forskellige slags fisk, men skolæstens skind er noget af det sejeste og stærkeste jeg har haft fingrene i og kødet var meget fint, hvidt og meget fast.

Den ene af fiskene skar jeg i skiver og tag-lagde med citronskiver.

Jeg har tidligere lavet chevice med torsk, men jeg gættede, at skolæsten med det fine, faste kød også ville egne sig og jeg tog bestemt ikke fejl.

Skolæsten med citronen fik lov at stå i køleskabet i næsten 5 timer og jeg anrettede den på en bund af citronskiverne og den blev spist med et drys urtesalt.

Det smagte virkeligt godt.

Den anden skolæsts filetter forblev hele. Dem pakked jeg ind i sølvpapir/staniol, som dog først blev dryppet med olie. Fisken blev krydret med salt og peber og jeg jeg lagde løg skåret i tynde ringe over og der blev drysset rundhåndet med frisk persille.

Filetterne var pænt store og tykke, så de fik omkring 45 minutter i ovnen, hvor der også blev bagt halve kartofler og asparges svøbt i bacon, i.

Vi startede dog med at spise en kæmpekæmpekæmpe stor portion stenbidderrogn med rødløg og purløg i cremefraiche anrettet på ristet brød, salat og en skive røget laks.

Lige for tiden er der frisk stenbidderrogn og det koster kun 85 kr. kg. Der er ikke mange ting, som er billigere heroppe end andre steder.

Faktisk er det uanstændigt dyrt at leve heroppe, så det er bare om at slå til og spise den luksus, som rognen jo er, i sæsonen.

Det smagte virkeligt, virkeligt godt det hele og det gjorde det ikke mindre godt, at vi fik en god tør champagne til begge fiske-retter.

 

Mens der har været tavst herinde, har jeg larmet rundt om.

Jeg har strikket. Jeg har faktisk turbo-strikket, så strikkepindene var rødglødende, gnitrende og larmende og i torsdags kunne jeg lukke den sidste maske af på det lyserøde baby-svøb, som jeg havde så travlt med.

Det skal gives til mit gudbarn, som venter sin tredie datter.

Hun har haft en masse plukveer, så jeg blev lidt nervøs for, om hun fødte før tid.

Jeg har strikket babysokker og er igang med en lille, lyserød vest, men strikkeriet foregår i et mere adstadigt tempo nu, for tæppet var det vigtigste at blive færdigt med.

Nu sidder du måske ikke lige nord for polarcirklen og læser med?

Måske sidder du et sted, hvor vejret har læst på sin lektie og følger kalenderen? Måske sidder du et sted, hvor der er forår og varmt?

I følge kalenderen burde der være forår og varmt.. ihvertfald varmere, men faktum er, at der stadig er frostgrader heroppe, koldt og stadig masser af sne.

Jeg har puslet ude på altanen og forsøgt at tvinge en forårs-stemning frem derude, men uanset, hvor mange tæpper og plaider jeg lægger derud på bænken, så er der koldt, blæsende og alt andet en forårs-agtigt.

Snespurvene kommer og spiser mine frø, men de ser ærligt talt også ud til at små-fryse

1

 

Himlen er blå og solen hænger for en gangs skyld oppe over vore hoveder, men der er koldt og sommeren virker så langt væk.

Det eneste gode der er at sige om kulden og ny-isen på de små pytter/isen, som ikke er forsvundet fra søerne, er at myggene ikke er kommet endnu, så intet skidt er så skidt at det ikke er godt for noget.. eller noget i den retning.

Hav en god søndag.

1 kommentar:

  1. Jeg håber sandelig også, at myggene forbliver VÆK hele sommeren, hvor vi for en gang skyld bliver heroppe om sommeren, men jeg glæder mig dog allerede til at komme ned til sommerhuset senere <3
    KH mor

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.