lørdag den 26. februar 2011

Blink blink

Når man sådan går og ser på det samme dag ud og dag ind, kan man let, meget, meget let komme til at glemme, hvad man i grunden holder af, ved akkurat det, som man går og ser på hele tiden.

Det være sig sit tøj, sit hjem, sin kone/mand eller sin by.

Det er ikke  nogen hemmelighed, at jeg lider en smule af udlængsel. At jeg godt kunne trænge til at se noget andet, få noget inspiration eller bare at komme hjem igen og se det hele med nye øjne.

I dag tog jeg mig selv i nakken og kørte en tur rundt i byen. Jeg holder virkelig af at bo her, selvom jeg er lukket inde og fanget på et forholdsvis lille areal. Jeg kunne starte snescooteren op og køre og køre og køre indtil der ikke var mere benzin, men jeg ville højst komme ind til Kangerlussuaq og jeg er ikke sikker på, at bygden/transitlufthavnen ville stille mine behov.

Nej, jeg må genfinde glæden ved at bo her. Lukke øjnene, trække vejret dybt, åbne øjnene igen, blinke et par ekstra gange og se på det hele med et lidt friskere syn.

Jeg forsøgte i dag. Virkelig!

Havneindsejlingen så jo fin ud på det tidspunkt.

Det var før det begyndte at blæse op.

Du kan ikke se det på billedet, men der ligge rigtig, rigtig mange edderfugle dernede på vandet.

De passer rigtig godt på hinanden og jeg skulle bare tænke på, at nærme mig vandkanten før de var væk.

Du skulle meget gerne kunne klikke på billedet og se det det næsten, som jeg så det:

havneindsejlingen

Lidt senere tog min søster Lena og jeg op til min far. Min mor kommer først i morgen, så vi ville lige tjekke, at han ikke var alt for ensom.

Det tror jeg ikke han var. Han er god til at underholde sig selv med små og større projekter, men klagede dog ikke over, at vi kom.

På køkkkebordet står min mors plante. Den så fin ud.. ligesom de andre planter. Det er ikke altid, at mændene husker at planter ikke vokser på kærlighed alene, men skal have det skyllet ned med en sjat vand i ny og næ.

morskøkkenplante

Selvom jeg har set mine forældres udsigt sådan ca. en milliard gange, stillede jeg mig ud på deres altan og tjekkede byen fra den vinkel.

Du burde også kunne klikke billedet større og se dig lidt nærmere omkring.

farogmorsudsigt

Da Jan fik fri arbejde og det fik han tidligt, ville jeg tjekke om der var ørne i dag.

De kom i samme sekund, som vi kørte ud mod lufthavnen.

Jeg ved ikke, hvad det er som de har gang i sammen med ravnene, men i mine øjne lignede det en smuk synkron-dans.

Jeg forestiller mig, at det er noget territorialt og sådan noget, men det lignede en stille og tavs, men smuk og yndefuld dans.

De kredsede højt, højt over vores hoveder og mit zoom-objektiv blev rullet ud i fuld længde, men det rakte kun lige akkurat.

1

2

3

4

5

6

7

Det begyndte at blæse rigtigt koldt, så jeg blev pænt siddende i bilen, da Jan gik over for at fodre hundene. De skal ikke have så meget i dag, for de skal ud og køre i morgen.

Ravnene dukker op af det blå, kredser om hundene, når de bliver fodret og håber, at der er lidt rester til dem. De er godt nok frække og de ved lige nøjagtig hvor lange hundenes kæder er.. og holder sig udenfor rækkevidde.

tiggeri

4 kommentarer:

 1. Hej Dorthe.
  Aj nogle skønne fotos. Jeg har også været ude med kameraet i dag. Havnen er i modsætning til jeres fyldt med is. Men det forsvinder, lige så snart vinden vender. Vi har også lidt havørne her på Lolland.
  Hav en god søndag, hilsen Kaja

  SvarSlet
 2. Åh så smukt :-) fantastisk flotte fuglebilleder - synkronflyvning. Mvh Pia fra et koldt og næsten hvidt Nordjylland

  SvarSlet
 3. Jeg er altid betaget af dine billeder, men det af vandet i havblik og de edderfugle, jeg ikke kan se, er jeg helt vild med - wow, hvor er det smukt.

  Du er da vist ikke helt gode venner med den Ballerina - hvor surt... Det lyder som om du ikke helt har hjertet med i projektet :-)

  SvarSlet
 4. Vi har ikke særligt meget is i inderhavnen.. endnu. Jeg tror, at det kommer snart, men vi får ikke is udenfor havnen i indsejlningen mere som i gamle dage. Håber, at du får nogle gode stunder med dine ørne ;-)

  Tak Pia. Det så så flot ud, at de to fugle fløj fuldstændigt ens afsted

  Ellen: Taks skal du have, det var faktisk meget pænt i netop det øjeblik, hvor jeg stod dernede omkring middagstid, men om eftermiddagen blæste det op og så ganske anderledes ud.
  Ballerinaen.. suk. Det går langsomt fremad, men nøøj, hvor vil jeg gerne være færdig med den snart

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.