mandag den 20. marts 2017

Ti år

Der er gået hele ti år.

10 år.

Jeg er blevet ældre og nogle dage føler jeg faktisk, at det er mere end de ti år, men de fleste af dagene, synes jeg slet ikke at der er gået mere end et par dage.’'

Tid er noget mærkeligt noget.

 

Min computer kunne ikke klare samtlige ti år, så nu er den gået på pension og blevet afløst af en ny.

 

Jeg er ikke sådan lige til at skifte ud.

 

Desværre vil nogen måske mene.

Heldigvis vil endnu flere synes.

 

Mit liv har ændret sig rigtig meget i løbet af de sidste ti år.

Det har især ændret sig fordi mine børn også er blevet de ti år ældre og nu faktisk står med benene ude af reden, parat til at forlade den.

Altså, Simon havde forladt reden for ti år siden, men Sara og Laura boede her skam stadig.

Laura har søgt uddannelse i Danmark til sommer/efteråret og lige nu befinder Sara sig i Belgien, men vender tilbage til sommer… måske kun for et enkelt år og så har jeg kun Jan i det daglige, ligesom han kun har mig.

 

Det er jo både godt og skidt.

 

Vi øver os lidt i det små på at være alene sammen og det går for det meste meget godt. Heldigvis. Der er da stadig mange vaner og rutiner, som vi skal have ændret. Noget så simpelt som ikke at handle for meget mad ind, når vi er i butikken eller at jeg sidder oppe og venter på at ungerne skal komme hjem og ikke mindst at vi ikke skal tage hensyn til mange andre end os selv.

 

Jo!

Der er skam sket rigtig mange ting på sølle ti år.

 

Måske havde alle de “gamle” på 50 år ret for ti år siden? Tiden går hurtigere og hurtigere, jo ældre man bliver, samtidig med at man selv bliver langsommere og langsommere?

Altså sidste år fyldte jeg selv 50 og jeg giver dem mere og mere ret i, at tiden løber stærkere og stærkere. Jeg er ikke helt så langsom.. endnu, men jeg kan bedre og bedre se, hvad de mente dengang.

 

Man kan vist godt læse at vores liv har ændret sig.

Ihvertfald hvis man læser gamle indlæg her på bloggen.

 

Jeg har siddet og været lidt nostalgisk og kan se mange ændringer både her, der og alle vegne.

Det er bloggen, som jeg tænker på og eftersom jeg har brugt den som dagbog gennem de sidste ti år, har jeg kunnet, mere eller mindre, følge mit eget liv og holde fast i nogle af minderne, som måske ville være gledet ud i glemsel?

Der har været rigtig mange, der har været inde og kommentere i de ti år der er gået og ud af mange tusinde, har jeg fået under en håndfuld grimme kommentarer.

Nogle gange jeg har tænkt på dem, som gennem årene har kommenteret og som er holdt op igen og jeg tænker på om de mon har det godt.

Mange af jer, har jeg jo ikke engang mødt i den virkelige verden, men I har jo været med til at give bloggen liv og holde mig oppe i de perioder, hvor jeg ikke har haft tid, haft lyst  eller haft energi til at sætte mig til tasterne og holde fast i dagbogen.

Tak for det.

Jeg var på en nostagisk tur gennem bloggen for at se om jeg har opdateret for dagen i går gennem de sidste 10 år og det er ikke altid at det er sket, men jeg syntes det var sjovt at gense opdateringen for

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Der er sikkert nogle derude, at jeg stadig spilder for meget internet-plads, men ved du hvad.. når man bliver ældre, bliver man (jeg) også mere og mere ligeglad med hvad andre mener om akkurat sådanne ting og faktisk satser jeg stadig på at holde liv i min helt egen lille dagbog på nettet.. måske ikke på dags-basis, men når tiden, lysten og energien er der.

Jeg siger ihvertfald tak til dig derude, som  har fulgt med, har kommenteret og gjort at det var en lille smule sjovere at opdatere.

Hav en god dag

15 kommentarer:

 1. Hej Dorthe. jeg ved ikke hvor mange år jeg har læst med på din skønne blog, men det er mange og jeg nyder det, egentlig var det dit strik jeg fulgte, men nu elsker jeg dine smukke billeder og fortællinger fra Grønland. Som jeg har været så heldig at besøge 1 gang i 2003, hvor jeg var i Ilulissat. Jeg vil fortsat læse med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt hyggeligt i Ilulissat og meget anderledes end her i Sisimiut. Tak for din dejlige kommentar

   Slet
 2. Tillykke med de 10 år. Tilfældigt at jeg er havnet her lige nu, men hvor har du nogle flotte billeder fra Grønland.

  SvarSlet
 3. Det er altid en fornøjelse at kigge indenfor hos dig. Tillykke med de 10 år

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og godt, at du gider at kigge forbi

   Slet
 4. Det er altid hyggeligt at genlæse gamle indlæg - tillykke med de 10 (:

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig ret hyggeligt at kigge lidt tilbage i arkiverne en gang imellem. Jeg ærgrer mig over at jeg ikke har opdateret tit nok de sidste par år så jeg om et par år kan kigge tilbage, men jeg kan jo forsøge at rette op på det endnu

   Slet
 5. altid interessant at læse med her hos dig, og jeg kan hele tiden undres over at vores verdener er så forskellige når nu vi bor forholdsvis tæt på hinanden. bliv endelig ved med at skrive og vise dine smukke billeder.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var på ferie i Island i sommer og det var så fantastisk og jeg ville ønske at jeg kunne komme på ferie igen og igen i Island. Jeg fik slet ikke nok. Det ligner mange steder her hvor jeg bor og så alligevel ikke. Tak for din kommentar

   Slet
 6. Jeg synes det er så hyggeligt at komme forbi hos dig :-) Det er et dejligt vindue til det grønlandske liv som er så anderledes end mit danske liv. Og så dog - for der er jo strik og tanker om stort og småt, som er tilfælles og det er jo derfor jeg bliver hængende !
  Så bliv endelig ved.
  Og tillykke
  Kh
  Susanne i Silkeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har mange ting til fælles, men mange ting er også så grundlæggende forskellige. Det er det som gør det så sjovt at følge med hos hinanden

   Slet
 7. Hej Dorte , ja bliv endelig ved med at skrive og fotograferer, jeg følger dig gerne. Jeg er vild med dine billeder ,jjeg får tit gode ideer af dit strik og gode drømme når jeg ser noget fra hytten. Jeg er så en af dem der har mødt dig da jeg var på strikketur med 36 damer. Vi skulle se på moskusgarn og vi så også din nationaldragt. Det var en fantastisk tur. Hvis sådan en tur igen bliver arrangeret kan den varmt anbefales. Mange hilsner fra Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver virkelig at holde liv i bloggen, men tiden render fra mig. Jeg ved ikke helt, hvad det er som tager min tid i forhold til før. Jeg synes jo selv, at det er sjovt at kigge tilbage og genopleve så jeg vil jo gerne blive ved. Jeg havde en rigtig hyggelig stund sammen med jer, selvom jeg var meget nervøs og havde ret meget præstationsangstlignende "ting" men I var jo så fantastisk søde og ville jo vide så meget så jeg helt glemte at være nervøs.

   Slet
 8. Hej Dortheivalo. Jeg vil også ønske dig hjertelig tillykke med de 10 blogår og tak for din store generøsitet. Jeg vender jævnligt tilbage for at høre om dit liv, for Jeg kan rigtig godt li, du fortæller om både det sure og det søde,som kaldes LIVET. Det vi alle lever hver dag. Du gør det bare i Grønland, som vi alle må beundre med de kuldegrader, Jeg IKKE kunne vænne mig til, da Jeg boede i Nuuk. Jeg kan lide alt i din blog, dine fantastiske fotos af Grønlands smukke natur, familien osv. Du er en god fortæller, og jeg håber, du vil fortsætte bloggen mange år endnu. Hver gang jeg læser dine tekster, er jeg ligesom tilbage i Grønland, og landet er forblevet i mine blodårer. Jeg har så mange dejlige minder fra Nuuk. Sikke en dejlig hytte I har. Ønsker dig og hele din familie et fortsat godt liv og en god sommerferie. Kærlig hilsen Hanne, Danmark

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.