lørdag den 1. november 2014

At have nok om ørerne

Hvor var det jeg kom fra??

Jeg kom vist fra et løfte fra sidste weekend, som jeg ikke fik holdt.

Til gengæld fik jeg holdt min alt, alt for stramme tidsplan om at komme til bunds i rod, skidt og møg herhjemme.

Jeg mangler stadig et rum og det er vist også det værste rum at skulle komme igennem.

 

Til hverdag står mine piger for tøjvasken og Jan står for for oprydning af underetagen.

Til hverdag går det fint og vi formår at holde vasketøjskurvens bund nogenlunde synlig og underetagen er oftets fremkommelig.

Overetagen, hvor vi alle færdes mest, er mest et fælles projekt, hvor jeg har hovedansvaret, men når hverdagen spidser til og vi alle har hver vores, hober pligterne sig op og puklen bliver svær at få bugt med.

Sara har et arbejde efter skoletid og den sidste tid, har de skulle lave status i butikken, så hun har haft sent fri fra arbejdet.  Derudover har hun også haft sent fri fra skolen, så der har ikke været meget energi at hente der.

Laura går i 3.g og har udover sit arbejde også et kæmpe musik-indspilningsprojekt/øve-projekt kørende, så hende har vi stort set ikke set i alt for lang tid og hendes energi-depoter har også været begrænsede.

Jan tog til Nordnorge i forrige uge med mellemlanding i Danmark.

Han er på et nordlys-kursus, hvor han har skulle aflevere skriftlige opgaver hele dette efterår og efterfølgende så været på dette kursus i Nordnorge.

Det hele skal kulminere i en skriftlig eksamen, som skal afleveres inden alt for lang tid, så der også gået nogle resourser af til det.

Mig?

Jeg har strammet balderne, bidt tænderne sammen og taget mig selv hårdt i nakken og lagt en plan.

Jeg ville til bunds i vasketøjsbunkerne, som havde hobet sig op i noget som ligner mindst 10 maskinfulde og jeg ville få styr på gangen nedenunder, som altid rodede til uanset, hvad man stillede op, så sidste weekend kørte jeg afsted med en maskinfuld vasketøj ud til min søster, som vaskede det for mig og jeg afleverede en maskinfuld vasketøj hos min far, som også lånte sin vaskemaskine ud.

Jeg stod vanvittigt tidligt op og startede vores egen vaskemaskine og gik så ellers igang.

Heldigvis har jeg masser af tørresnor, som jeg kunne hænge det på og med en stædighed, som sjældent er set magen til, kom jeg til bunds i de mange bunker.

For at sætte trumf på, vaskede jeg også alt det tøj, som Jan bruger, når han fodrer hunde, så det er rent og ikke længere lugter af gammel, uvasket, våd hund og jeg fik vasket en del almindeligt overtøj, som trængte.

Der blev sat knager op ude i vindfanget og ryddet ud i overtøjs-bunkerne i gangen, så der nu er styr på det og jeg indkøbte nogle hylder, som fodtøjet kunne stilles op på/i, så der ikke er grund til at smide det overalt.

Min tidsplan har været stram, for jeg skulle udover at holde hjemmet også sørge for hundene og da vi har hvalpe, er der lidt ekstra at se til.

Sidste weekend var der faldet meget sne, så der skulle skovles.

Dét hjalp pigerne mig heldigvis med, så nu er både trapperne, indkørslen, altanen og jollen fri for sne.

 

I går rejste min søster og hendes mand til Danmark for en kort bemærkning, så deres drenge sover hos os.

Det er kun den alleryngste, der har været oppe og fået noget mad og han er så tullet nedenunder igen for at hygge videre i dynens varme, så morgenen er gået med at tømme opvaskemaskinen, sætte en vask over, drikke kaffe og se på vejret.

Jeg har selskab af katten, så helt ensom er jeg ikke.

asasasfuen

saras

 

Resten af flokken sover.

Der har været halloween-fest rundt om, så det er blevet sent for pigerne (og for mig, som ikke sover, når de er ude), men mon ikke  der kommer liv i huset i løbet af dagen?

 

Jeg har levet højt og længe på forrige søndags hytte-tur sammen med Jan,

forrigesøndag1

forrigesøndag2

forrigesøndag5

forrigesøndag6

forrigesøndag7

forrigesøndag8

forrigesøndag9

forrigeweekend3

forrigeweekend4

men mindet er efterhånden slidt, så han må snart gerne komme hjem igen, så vi kan komme afsted sammen,drikke morgenkaffen sammen og så jeg kan komme ned i gear, så jeg ikke vågner med bankende hjerte så mange gange om natten i den tro, at jeg er bagud og at jeg skal i gang.

Der er forøvrigt nordlys at kigge på her, så han behøver nu ikke tage helt til Nordnorge for at se på det.

nlin1

nlin2

nlin3

 

p.s.: jeg får strikket, men får det også trævlet helt op igen, så der er ikke mange færdige resultater.. øv

3 kommentarer:

 1. I vores hus er vi i løbet af årene "skrumpet" fra at være 7 personer til kun at være mig og min mand tilbage. Vasketøjet er skumpet tilsvarende :-) Men jeg husker udemærket de weekender, hvor vaskemaskinen kørte uafbrudt, fordi vi var kommet bagud. Dejligt at du har ekstra-vaskemaskiner til din rådighed hos familien :-)
  Og jeg nyder altid at se dine smukke naturbilleder.

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder du altid mestrer.
  Hvorfor er det at man i perioder ikke kan lave noget der kan bruges? Jeg synes allerede at jeg jan mærke det når maskerne slås op. Altså om det kan bruges eller ikke.
  God søndag

  SvarSlet
 3. Vasketøj har det med at hobe sig op, og det er SÅ skønt når man er kommet til bunds i bunkerne.
  Jeg har samlet sammen til et par uldvaske som skal vaskes i den kommende weekend, og måske der også ryger en vask med sengetøj over :-)

  Smukke billeder af nordlyset. Det er noget af det jeg virkelig savner fra mine år i Norge.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.