tirsdag den 2. oktober 2012

Du skal stille havebordet ind, når vinterdækkene kommer på

Om vinteren skal vi have pig-dæk på bilens hjul heroppe ellers står bilen ganske enkelt bare ikke fast på vejen.. ikke særligt længe og slet ikke ned ad de stejle bakker, som der nu engang er. Nogle af bakkerne er enddog ret så stejle, så det er slet ikke sjovt, at komme kørende ned ad bakken uden mulighed for at kunne sætte hjule fast i underlaget, så det er et lovkrav, at der skal bruges vinterdæk/pigdæk.

 

De selvsamme vinterdæk/pigdæk SKAL pilles af igen om foråret og da vi i sommer skulle skifte over til sommerdækkene, kunne vi se, at der stort set ikke var noget mønster i vores sommerdæk og så valgte vi den hurtigste og dengang billigste løsning; nemlig at få hevet alle piggene ud af vinterdækkene og vupti, havde vi sommerdæk.

Nu er det jo desværre sådan at det bliver vinter igen og hvis ikke jeg tager fejl, så er det faktisk ved at være snart, for sneen kravler stædigt længere og længere ned ad fjeldet og bliver trodsigt liggende.

morgenudsigteniweekenden

Jan mente igår at det var på tide, at få skiftet til vinterklare dæk, være i god tid og være forberedt.

Det mener han om alting i modsætning til mig, som gerne er lidt forsinket, udsætter alting til sidste øjeblik og aldrig har den tid, som jeg burde have, fordi jeg ikke giver mig den gode tid inden.

Jan kørte bilen på værkstedet i morges, hvor den fik det store eftersyn og blev smurt med olie på de gamle led og fik nye, fine pigdæk på.

Det betød så, at jeg måtte gå på mine korte ben på arbejde i morges.

Det burde jeg faktisk gøre noget oftere.

Det var godt med frisk luft fra morgenstunden af, kinderne blev pænt kulørte og pulsen blev aktiveret på en lidt sundere måde, end når jeg sidder bag rattet og hidser mig op over alskens småting på kørebanen.

 

Jeg kunne sågar nå, at tage et billede af den flotte morgenhimmel, som bød sig til, mens jeg traskede afsted i pænt tempo for at nå frem inden klokken ringede.

mildehimmel

morgenstund

 

 

Jeg skulle jo så også hjem igen kl lidt i 16, da jeg fik fri og det foregik så også til fods.

Man møder utroligt mange mennesker, når man går og jeg tror jeg nåede at sige hej til de første 25. ¨

Det var da hyggeligt og kunne næsten være anledning til at lade bilen stå lidt oftere.

Næsten.

Jeg fik set lidt andre ting af byen end når jeg kører bil

aqqusinersuaq

asfalt

merehovedvej

midtpåvejen

nasaasaaq

 

Vejrudsigten for i morgen, melder vind op til 25mtr/sek. men mens jeg gik afsted på vejen, var der stille.

Måske stille før storm-agtig?

 

påbakketoppen

skraldespand

 

Da jeg nåede ned omkring Spejdersøen ringede Jan, at bilen nu var hentet og at jeg ville blive det sammen indenfor et øjeblik.

Det var både godt og en smule skidt, for nu havde jeg næsten fået smag for at gå rundt på vejen.. næsten.

taseralik

ssp

 

Så holdt han der og det var hyggeligt at sidde i bilen og evaluere arbejdsdagen, som var omme, drøfte hændelser, episoder og andre hverdagsting i det lille lukkede rum, mens verden med alle dens mennesker forsvandt i bagspejlene.

farventer

Der er fordele og ulemper ved alting og fordelen ved at have bil er, at man ikke skal slæbe sig en pukkel på, når man slæber sine indkøbte varer op og ned ad de stejle bakker, som man skal have pig-/vinterdæk for at køre op og ned ad om vinteren, hvis man vil frem i god behold.. til gengæld slipper man for at indkøbe pigdæk, hvis man ikke har bil.. 'øøh

4 kommentarer:

 1. Ja der er både fordele og ulemper ved vinteren, men hold da helt op nogle gode billeder du viser...Jeg føler at jeg lige har været en tur på Grønland.;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helvig. Jeg lapper dine rosende ord i mig og glæder mig over, at jeg kan glæde dig.

   Slet
 2. Har I sommertid? for her siger man jo, at havemøblerne skal sættes tilbage, når urene skal stilles tilbage. Pigdæk er vist et must hos jer, ville nødigt tænke på, at I rutschede rundt på almindelige dæk. Det kan såmænd være slemt nok, når folk hernede i sydDanmark mener, de skal fjolle rundt på sommerdæk i vintermånederne.

  Dejlige billeder. Hvad er der i den fine bygning helt ned til vandet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, vi har sommer-og vintertid og skifter på samme dage som i Danmark. Lidt åndsvagt, hvis du spørger mig, som bor ved polarcirklen, hvor der er sol/lyst døgnet rundt om sommeren og næsten helt mørkt mange måneder om vinteren.
   Bygningen nede ved vandet, som forøvrigt er en sø (Spejdersøen, da der ligger et spejderhus, der dog ikke længere bliver brugt af spejdere) er vores kulturhus. Du kan se kulturhusets hjemme side på http://www.taseralik.gl

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.