Jeg aner ikke, hvor jeg har opskriften fra eller om den oprindeligt er sådan, som jeg beskriver?! Men her kommer ihvertfald min version
- Du tager en dyb stegepande med dertilhørende tætsluttende låg.
- Hælder løse ris på panden, så de dækker bunden og gerne lidt mere.
- Hakker 2-4 (alt efter størrelse) løg i meget fine stykker og fordeler over risene. Husk at løg er hjertets bedste ven.
- Krydrer med (stærk) karry og salt. Både fisk og ris skal have salt, så tænk ekstra.
- Lægger fiskefiletter (torsk, rødfisk eller anden lys fisk) over risen og løgenene.
- Hælder vand over det hele, så vandet når op til fisken og læg et tætsluttende låg over herligheden
- Lad det koge op, og skru ned og lad simre til risene har suget vandet. Tjek, at der hele tiden er vand nok, så risene ikke brænder fast på panden.
- Nu kommer det sjove!: En ordentlig dusk klippet persille i midten af panden, optøede rejer rundet om persillen og til allersidst hårdtpisket flødeskum (hvis man er på skrump, kan man jo finde et magert alternativ til piskefløden) i den yderste ring. Og lad gerne flødeskummet smelte lige en anelse, så risene får lidt glæde af det også.
Tak for opskriften ;-) - den må jeg prøve ved lejlighed.
SvarSletKh Hanne
P.S. Du skal lige fjerne *the* i URL'en til min blog !!