onsdag den 19. november 2014

At have provokerende mange ting at kunne give sig til

Må jeg lige indskyde en lille sætning?

Altså jeg bliver så provokeret, når jeg hører folk sige, at der ikke er noget at foretage sig her i byen og at de mangler noget at give sig til, –for altså jeg står i et voldsomt dilemme:

Om mandagen kan jeg ikke gå til noget som helst, selv om jeg utroligt gerne ville gå til fx. yoga eller skindsyning, men der skal jeg selv være tov-holder for en flok kvinder, der gerne vil strikke men om tirsdagen kunne jeg gå til husflid, hvor der arbejdes med rensdyrtakker, ben eller andet materiale, eller til stenslibning eller til yoga eller endnu bedre til spinding af fx. moskusuld (jeg har en stor pose med grønlandsk lammeuld, som jeg mangler at spinde), men om tirsdagen har jeg 3 ud af 4 tirsdage en meget lang arbejdsdag, hvor jeg ydermere har både gård og gangvagter, men jeg kunne så glæde mig over at der om onsdagen er dette meget interessante tilbud: “ Kommunikation og samtalemodeller.Hvad foregår der imellem mennesker som taler sammen? Hvilke mekanismer er i spil når samtalen går godt? Hvad er vi bevidste om, og hvad oplever vores modpart? Vi gennemgår en række psykologiske teorier og undersøgelser om det som foregår mellem os når vi kommunikerer med hinanden,”, som virkeligt lyder meget, meget interessant, men der er jo også lige både kor-sang, SSP-styrketræning eller tøjfremstilling, så det handler kun om at vælge.

Øv at skulle fravælge noget.

Øv.

Om torsdagen kunne jeg booke min fritid op med den yoga, som jeg ikke kunne vælge om mandagen eller jeg kunne vælge at få noget mere at vide om universet ved at tilmelde mig dette hold:”Astronomi / Universet.Hvad er Betelgeuze? Og hvor er den? Er der noget galt med nordstjernen? Vi studerer stjernehimmelen med teleskop – og går milliarder af år tilbage i tiden” for det gad jeg da rigtig godt at blive klogere på, men jeg kunne også vælge noget mere håndgribeligt og gå til keramik, som jeg er ethundreprocent sikker på ville være lige mig.

Om fredagen har jeg såmænd ellers tilmeldt mig et cross-fit hold, men holdet er allerede overbooket, så jeg står på en ikke-eksisterende venteliste og håber, at der kan findes en løsning, så de af os, som også gerne vil får muligheden.

 

Hvis det der arbejde ikke åd så store lunser af min fritid, ville jeg låne mange, mange flere bøger på biblioteket, som jeg skulle læse.

Der er så ufatteligt mange gode bøger, som hober sig op og kun venter på at blive læst og det er ganske gratis at låne bøger på vores bibliotek og jeg ikke bare kan, men skal heldigvis aflevere bøgerne tilbage, så de ikke skal stå hjemme hos mig selv og samle støv og fylde plads op.

Og når jeg tænker efter, så burde jeg nok allerede nu begynde at skemalægge min daglige læsning nøje, så jeg kunne nå at komme ud mellem 11.30 og kl. 14.00, mens der er dagslys og gå mig en lang tur i mine smukke nær-omgivelser og jeg ville smøre mine ski om vinteren, så de stod parat, så jeg kunne gå mig en tur i vores gode og preparede langrendsløjper, men hvis vejret var dårligt, ville jeg tage en tur op i idrætshallens motions-rum og gå mig en hyggelig tur på løbebåndet eller endnu bedre løbe mig et par kilometre for derefter at give mig selv en time i deres sauna efter at jeg havde tør-børstet huden grundigt og puttet hårbalsam i håret og bagefter smøre mig ind i lækker body-olie. Uuhmm, hvor lyder det faktisk lækkert.

Jeg ville helt klart også kaste mig over alle de spændende strikkeopskrifter, som findes både på nettet og i forskellige, smukke og meget inspirerende strikkebøger, som markedet lige for øjeblikket bugner af, men jeg ville altså også forsøge at finde lidt tid til at bruge den sten-slibemaskine, som jeg faktisk har og så er der faktisk også Åben Scene hver den 3. fredag i måneden og skulle jeg stadig mangle noget at rive i, ville jeg med glæde være Natteravn og frivillig i en forening, som gør livet for byens børn lidt nemmere og lidt sjovere.

Hvis jeg kunne få det passet ind med tiden, ville jeg også meget oftere invitere mine søstre på kaffe og kage på Sømandshjemmet eller café, gå ture hånd i hånd med min mand og afslutte gåturen med en spændende og anderledes kop, varm kaffe i kulturhuset Taseralik

Og hvis jeg bare havde lidt tid til overs ville jeg fordybe mig lidt i mit kamera, tage mange flere billeder, som jeg ville gøre noget ud af og nusse lidt om,- faktisk ville jeg elske at have mere tid til at gå op i fotografering, men døgnet har kun 24 timer og der er så utroligt mange tilbud og muligheder for at udfylde sin fritid at det er til at blive helt rundforvirret over, så det provokerer mig altså meget, når folk begynder at klage over at der ikke er noget at give sig til eller at de ikke kan få tiden til at gå.

HA!

Og så har jeg ikke engang nævnt, at jeg også godt kunne tænke mig at være med i en læsestudie-gruppe, genopfriske mit 1.hjælps kursus, komme meget mere ud og sejle, lære at hækle, komme mere med ud og køre hundeslæde, invitere venner til spisning eller…

Du kan se aftenskoleprogrammet her og hente PDFen ned ved at klikke på aftenskole-linket.

Det er onsdag aften og jeg vælger at tage med min mand ud på en langrendstur i løjpen, som ligger lige nedenfor vores hus/i vores baghave, men næste onsdag tager jeg med mine kollegaer til styrketræning.

De selvsamme to kollegaer, som jeg forøvrigt har en lørdag middags aftale med om at gå i motionsrummet i idrætshallen.

Og når jeg så har været ude i det dejlige aften-vejr, vil jeg sætte mig ned og strikket et par omgange på mit strikketøj, men så er dagen altså også både brugt og udfyldt.

… Og nej, jeg vælger ikke at gå til det hele.

Faktisk passer jeg lige for øjeblikket på ikke at tilmelde mig ret meget, for jeg har en aftale med mig selv om, at jeg flere gange om ugen skal ud og gå, – helst i dagslys og at der skal være øjeblikke i løbet af min dag, hvor jeg har mulighed for bare a sidde og lade stilheden og roen, dominere og fylde,- og jeg skal ikke glemme at jeg har et hjem og en familie, som også skal passes.

Håber, at du har ligeså mange tilbud, der hvor du bor og at du benytter dig af dem, som du har lyst til.

1 kommentar:

  1. Velkommen i klubben! Husk nu: du er altså ikke en blæksprutte, vel? Gør det der er bedst. Bedst for dig. Noget kan vente, nogen gange helt til trangen til at gøre det er gået over. Læse kan du altid nå, helt sikkert. Hækle kan du lære dig selv hjemme foran PCen. Gå ture og være sammen med andre folk er du jo en ørn til. At læse ud fra din dejlige blok så når du en hel masse. Mere end de fleste. Glæd dig over du har en masse du gerne vil, du når det helt sikkert.

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.