søndag den 10. august 2014

Fordi jeg kan…

Jeg har været i Nuuk fra lørdag til torsdag.. mere om det lidt senere og jeg var naturligvis ude og kigge i forretningerne, ose og suge inspiration til mig og det, som slog mig mest var alle de ny-fortolkninger af vores mødres/bedstemødres smykker fra 50’erne og 60’erne heroppe.

Det var mere end mode dengang at med perlekraverne og dengang var de i smukke mønstre, som både kunne være enkle eller mere komplicerede.

Jeg har set dem, både dengang og i ugen, som gik i Nuuk, med fine mønstre, indviklede mønstre og så så jeg denne helt uden mønster og i den grad i multi-colour.

Faktisk så jeg een allerede i marts måned her i byen, men jeg havde ikke mod på at kaste mig ud i multi-farve og uden mønster, men da jeg så, hvad de ville have for dem i Nuuk (500kr) syede jeg een i ren og skær trods i dag.

Min veninde er i gang med een i nogle bitte bitte små perler i multi-farve, hvor jeg har syet min med perler i almindelige størrelser (tror nok at de i butikkerne går under “grønlænder-perler”)

1

I går startede jeg dog med at sy et hurtigt armbånd.. bare for lige at komme ind i perle-universet.

armbånd

Jeg er i gang med at strikke “harmony”, men jeg keder mig lidt med den, selvom jeg sagtens kan se, at den bliver flot, når den engang bliver færdig.

Den skal ende som en gave, så den skal nok blive færdig.

Et par timer inden jeg drog afsted til Nuuk, kunne jeg sy knapper i den færdigstrikkede, nyvaskede cardigan til Sara, som hun havde ønsket sig i fødselsdagsgave

10502007_10204626197919050_7812681466906220245_n

og inden den røde cardigan, som jeg jo også blev færdig med i juli måned, bliver for gammel, skal jeg have foreviget den lyse Sara-cardigan, men indtil videre må du så nøjes med at kigge på min retro-perlekrave, som jeg lavede bare fordi… Hav en god søndag aften

P.S. jeg starter på arbejde i morgen.. hvor blev min sommerferie lige af??

5 kommentarer:

 1. Vilken helt underbar cardigan!

  SvarSlet
 2. Fin fin perlekrave du har lavet - nyder stilheden i sommerhuset - knus og kram fra Nordjylland
  KH mor

  SvarSlet
 3. Hvordan laver du armbåndet? Følger du en opskrift?

  SvarSlet
 4. Det er godt nok en flot halskæde. Den er jeg helt betaget af. Cardiganen ser også rigtig fin ud, jeg har selv overvejet at strikken den men har hørt at den trækker tænder ud...

  SvarSlet
 5. Hej!
  Kan du ikke fortælle lidt om, hvordan man syr armbåndet eller halssmykket. Jeg har søgt på internettet i flere timer nu, og jeg kan ikke finde nogen opskrifter.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.