onsdag den 20. november 2013

Natlige besøg

I nat sov jeg ikke alverden, for den hidsige vind, som indimellem kunne kalde sig selv for Storm, hviskede ind gennem alle husets usynlige sprækker, brølede, hvis jeg faldt i søvn for at vække mig og ruskede i vores tag og fik benene på sengen til at stå og vibrere, akkurat så meget, at jeg fandt det forstyrrende. 

Ingen var i tvivl om, at Storm ville komme til byen, for han har været en tur forbi Nuuk og stort set alle mine venner i Nuukss facebookopdateringer handlede om Storm. Han gjorde sig interessant og bemærket.

Han var ventet, – ikke ønsket, og jeg bad ham da også flere gange i nat om tage den lidt med ro, finde hvile og slappe af.

I går øs-regnede det og i nat vendte temperaturen tilbage til frostgraderne, så du kan nok forestille dig, at der var glat mange steder og at den megen sne, som faldt og faldt og atter faldt i weekenden, var omdannet til meget vådt og koldt sjap, som langsomt frøs til.

Storm holdt en kort kaffepause i formiddags, men i eftermiddag hidsede han sig lidt op igen, og sneen blev hvirvlet op, rundt og smidt igen.

Lige nu er der stille og det må der såmænd gerne blive ved med at være, for det er altså for enehverende at skulle lægge øre til Storms usaglige snak om natten, al hans vrøvl og al hans holden mig vågen.

Skal jeg endelig holdes vågen om natten, må det meget gerne være af helt andre årsager end at skulle ligge og lytte til en hidsig Storm, som kommer med trusler om at blæse vinduer ind, tage af, biler af vejen og lægge en masse sne foran vores hoveddør, så jeg ikke kan komme hverken ud eller ind.

I dag, da jeg lige var hjemme efter mine undervisningstimer og inden jeg skulle afsted igen til elevernes klassefest, kunne jeg bedrøveligt konstatere at det ikke er nok med to hoveddøre; den enes cylinder var fyldt med is og den anden var gået i baglås.

Jeg kørte ud og købte låsespray, som ikke hjalp og mens jeg frustreret bankede panden mod den massive hoveddør, fik jeg oparbejdet et så massivt hidsighedsanfald, at jeg fik uanede kræfter, at jeg med benene stemt mod dørkarmen og begge hænder om dørhåndtaget fik flået den ene dør op. Den nedenunder. Sådan!!

Jeg styrtede op og åbnede den anden hoveddør og efter en lille halv time med hårtørren stukket ind i cylinderen, fik jeg tøet isen op.

Jeg har ikke turde at låse den endnu, men for en sikkerheds skyld, går jeg rundt med en lille dåse låsespray i min jakke.

Skal vi ikke blive enige om, at jeg har taget min tørn i dag og jeg ikke behøver flere forhindringer? Jeg trænger til uforstyrret søvn. NÅ!

Og Hr. Storm.. jeg er ikke glad for hverken dine natlige besøg eller din knirken med huset.

Find dig en anden at knirke med, TAK!

 

 

 

Prøv lige at se et underligt rødt/lyserødt lys, der var over byen i dag. Det varede i et kort øjeblik og så var det væk igen.

rødtvejr

hovedvejen

2 kommentarer:

  1. Såhhhhh, forstår JEG bedre lillebror`s: " Vi/jeg kommer først d. 2013.12.02." ...... sappuuuuuuuuuu og sxxxxn; men NATUREN ER STÆRKERE end " vi små mennesker"..
    GOD WEEKEND til dig og dine :-)

    SvarSlet
  2. Anonym: Wong Wai. Undskyld jeg glemte tilføjelsen af navnet!
    God weekend til dig og dine :-)

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.