torsdag den 7. november 2013

HJÆLP en sømand

Er der mon ikke nogen derude, som kan hjælpe mig med at hjælpe min lillesøster Lena?

Vi har kigget, læst, kigget endnu engang, prøvet os frem og alligevel forstår vi altså ikke opskriften.

Opskriften er fra Navia model nr.14

sømandssweater

Kommer halsen ikke til at sidde skævt?

Hvordan skal vi forstå opskriften?

8 kommentarer:

 1. Rent logisk skal raglanindtagningerne jo bare fortsætte i begge sider, efter at arbejdet er delt - jeg tror man mener, at indtagningerne skal ske på retsiden og at man bare strikker tilbage på vrangpinden indtil halsen - men det er vist ikke det, der står :)

  SvarSlet
 2. Er det ikke fordi der skal være plads til ribkanten, når den skal strikkes på? Hvilket er min umiddelbare tanke...

  SvarSlet
 3. Pas :-( Den kan jeg ikke lige gennemskue. Tror, at jeg "bare" ville gøre, som der står og så se, hvad der sker.

  SvarSlet
 4. Når jeg læser det, så er det forstykkets masker, altså dem inden for begge raglang indtagningerne på forstykket, her skal de midterste masker hvile, så kommer halsen til at være på midten. Spørg mig igen, hvis i ikke forstår det. Vh Lykke

  SvarSlet
 5. Normalt ville sådan en skæv knaplukning følge raglanindtagningerne, men så vidt jeg kan se, er det ikke raglan men påsat ærme.De 8(12)15(17) masker i starten skal hvile imens hun strikker som i den firkant, du har markeret. Når det som er i firkanten er strikket færdigt, vil det kun den ene skulder være strikket færdig, mens den anden side er skæv som ved raglan. Derefter skal resten af skulderen i den side strikkes færdig med de hvilende masker. Det bliver sådan en sjov lille flap, som er lige i den ene side og skæv i den anden side. Puha det er da svært at skrive ned ;) håber du forstår hvad jeg mener. :D

  SvarSlet
 6. hvis det er det med halskanten I spekulerer på så er jo netop ordet "forstykke" understreget, dvs maskerne der er midt på forstykket, når man tæller masker på begge sider af knappeåbningen lukkes af/lægges til hvile. det enkleste ville vel være at markere dem inden man deler stykket til knappeåbning.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 7. Jeg er sikker på det bliver rigtigt hvis man gør som der står:) Jeg vil foreslå at I markerer de midterste 14 masker som skal sættes fra til hals INDEN hun begynder at lukke af til den skrå slids, jeg tror det vil hjælpe med at "styre" hvor midten af forstykket er. Håber det lykkes for jer, den ser rigtig fin ud, er det en voksen trøje?
  Hilsen fra Sonja L

  SvarSlet
 8. Sikke nogle hjælpsomme læsere du har, og tak fordi de ville hjælpe med det. Jeg tror jeg endelig har forstået opskriften, så nu glæder jeg mig helt til at forsætte arbejdet. Håber ikke halsåbningen bliver skæv :)
  Tak for hjælpen alle sammen.

  Venlig hilsen
  Lena

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.