fredag den 1. februar 2013

Pensum i aftenskolens edb / it i Sisimiut

Aftenskolelæreren i EDB fortalte mig triumferende, hvordan han havde lært sine elever at bruge/tage/stjæle mine billeder på bloggen, selvom jeg har "højre-klik" sikret dem...

 

Og så er det jeg spørger mig selv: har de intet der er vigtigere at lære end at stjæle mine billeder på bloggen?... og aftenskolelæreren er een af mine såkaldte kollegaer

Der findes steder på nettet, hvor man kvit og frit kan bruge billeder uden tilladelse og måske det havde været vigtigere at  lære sine elever om de steder end hvordan man omgåes loven.

 

…Og nej, jeg synes bestemt ikke, at det er smigrende, at se mine billeder rundt omkring og steder, hvor jeg ikke har givet lov til at de skal blive brugt og jeg synes det er ucharmerende undervisning i kommunalt regi/betalt af mine egne skattepenge

Det er ikke særligt fedt at være en del af pensum-et i aftenskolen på den måde

16 kommentarer:

 1. Hej Dorthe. Jeg kan bestemt godt forstå at du bliver indigneret og vred over at høre, at dine billeder bliver brugt på denne måde. Det må bunde i misundelse over ikke selv at kunne tage så fantastiske billeder. Jeg håber at er trådt ud af flinkeskolen, og har sagt det til ham direkte.
  Med hilsen fra
  Birgitte Clausen
  En trofast følger

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sagde: "Det er bevidst tyveri", men om manden fatter det, er jo ikke helt til at vide, når han ikke forstår et så stort copy-right tegn, som jeg også har stående

   Slet
 2. Det er simpelhen under alt kritik - jeg synes du skal gå videre med sagen - både til den ansvarlige under aftenskolen og melde læreren!
  KH mor

  SvarSlet
 3. Hej Dorthe, det' Dorte.
  Han er et fjols. Og du er for anstændig til at nævne ham ved navn. Men helt ærligt - det er ulovligt, det han gør. Og han er jo fuldstændig ligeglad, ellers ville han jo ikke have revet dig det i næsen på den måde.
  Jeg er helt enig med din mor!
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. I mine øjne er han en arme stakkel, et sølle fjols. Hvis han ville låne nogle billeder, kunne han bare have spurgt, men det er nok ikke der skoen trykker.

   Slet
 4. Øv øv, ret kedelig person!!! Og endnu mere kedeligt at han har sådan en position og udnytter den. Misundelse, mindreværdighed og dumhed går hånd i hånd.
  Håber du fortalte ham din mening om sagen.
  KH Nola

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt tidligere, sagde jeg til ham at det jo er bevidst tyveri.. jeg tænker også: tænk at gøre sig til tyv for så lidt.. stakkels menneske

   Slet
 5. Han skal da bare ha så meget besked på at det ikke er ok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sagde det til ham på en pæn og sober måde, at det jo er tyveri. Så håber jeg, at han har tænkt lidt over det og især tænker sig om en anden gang

   Slet
 6. Der er overhoved ikke OK at lærer eleverne dette, det direkte ulovligt se nedenstående link.


  https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=129901

  SvarSlet
 7. Ualmindelig Dumhed fra hans side !
  Og så er der oven ~ i ~ købet garanteret kommunal tilskud for at drive aftenskolen. Sikke en måde at drive ulovligheder på. Jeg er ikke klar over hvordan forholdene vedr. dette er i Grl. ( er det elever i aftenskole ... eller er det skole elever ? )
  Vor Herre til hest. Jeg er så forarget over hans handlemåde !
  Jeg må sige at, jeg er vred på dine vegne.

  Jeg håber du du via en eller anden foranstaltning kan statuere et eksempel, om så du skal bruge div. medier. Det er jo ikke til at vide om han har brugt samme *undervisnings metode* tidligere, hvor ejere af billeder intet har vidst eller ikke påpeget alvoren ved brug af sådanne billeder.
  Du har gjort det tydeligt hvordan politikken vedr. dine billeder er og der er ikke noget at tage fejl af.

  På trods af dette, håber jeg du får en god weekend.
  Hilsen fra Bente ( DK )

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes et eller andet sted at det er ualmindeligt synd for ham.. og tilogmed lidt dum, at fortælle mig det.. jeg havde såmænd nok fået det at vide alligevel, for byen er lille og jeg har et stort netværk. Og tak. Min weekend er god indtil videre.

   Slet
 8. Jeg tror, at det med om man stjæler eller ej er et spørgsmål om moral, snarere end om teknik. Jeg kan til enhver tid stjæle et hvilket som helst billede på nettet, hvad enten ejeren har umuliggjort højreklik eller ej. Men jeg gør det ikke, for jeg respekterer andre folks ophavsret, ligesom jeg håber, at de respekterer min, hvad enten jeg har husket at forsyne billederne med vandmærke eller ej.

  Jeg synes nu også, det virker noget sølle, hvis den kommunale edb-lærer skal stå og undervise eleverne på aftenskolen i at stjæle indhold. Jeg gætter på, at de kan det i forvejen, hvad enten det er en del af pensum eller ej.

  I undervisningssammenhæng har jeg somme tider haft brug for at bruge andres billeder, og så har jeg bare spurgt, om jeg måtte. Jeg har ikke oplevet at få nej. Blandt dem, jeg har fået lov at bruge billeder fra er Coop, Dansk Supermarked og Gartnernes Salgsforening. Så hvis man har et fornuftigt formål, en rimeligt høflig stil, når man beder om en tjeneste og en ikke alt for anløben moral, så har man slet ikke brug for at stjæle andres indhold.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg har "højre-klik" sikret mine billeder, så er det en bevidst handling/ tyveri, når man screen-dumper og alt det der.. når jeg er blevet spurgt har jeg (vist) aldrig sagt nej, men jeg vil da gerne lige vide, hvad mine billeder bliver brugt til, så derfor forsøger jeg at sikre dem, men der er altid nogen mennesker uden moral, uden etik og uden hæmninger. Stakkels dem

   Slet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.