onsdag den 17. oktober 2012

Efter stormen

Som tidligere fortalt, fik vi ikke sovet ret meget natten mellem lørdag og søndag og natten mellem søndag til mandag.

Der blæste med vindstød op til 32 mtr./sek. og det fik adskillige, for ikke at sige alle både-ejere til at bide negle og knoer.

På land var bådene så heller ikke i sikkerhed, men jeg tror nu ikke, at denne båd har fået nogen uoprettelige skader, andet end krænket stolthed

væltet

Mandag morgen, hvor stormen virkelig havde fat i vores flossede nerver, bød solen på røde og guld over “Kællingehætten”. Måske som en undskyldning for sin hidsige bror: østenvinden?

morgensol

Jeg nåede lige at få et billede fra et tomt klasselokale, men så ringede det da også ind til time.

 

 

Mens jeg har siddet og ventet på det strikkekit, som farfar sendte videre for mig, har jeg øvet mig lidt med hæklenålen.

Jeg ville så gerne kunne hækle, men jeg skal have et billede at se på, hvis jeg skal fatte meningen med diagrammer eller ordfyldte opskrifter.

Heldigvis er der mange små-projekter, som ikke kræver alverdens viden udi hækling, så et par hjemmesko a la retro, kan nu findes på mine føddder og hele tre kraver.

hjsko

 

fraoven

Hjemmeskoene er hæklet i Brugsens strømpegarn lagt dobbelt og på nål 5, mens de to blå kraver er hæklet i det allerlækreste “big merino” Lana Grossa og der er brugt nøjagtig et nøgle til de to kraver.

1

2

Knapperne er i perlemor.. mindre kunne ikke gøre det.

Den lyngfarvede krave er også hæklet på nål 4, men hvor jeg har knappen er fra og hvad garnet hedder, kan jeg ikke huske.

3

Billederne er uskarpe, men det er altså svært at fotografere sig selv Smiley

På forhånd ved jeg, at de blå kraver ikke kommer til at bruges af mig, så de bliver lagt i min gavekasse og måske een ville blive glad og bruge dem, hvis de blev givet som gave.

Den lyngfarvede har allerede været om min hals, som et alternativ til en halskæde.

 

P.S Strikkekittet er kommet. Det er en bestilling fra den yngste og sådan et ønske sidder jeg ikke overhørigt

7 kommentarer:

 1. De der kraver er da vildt fede. Hvor har du opskriften fra? (Dvs. kan den findes på nettet eller....?)

  SvarSlet
 2. Lige her, Henriette :http://www.lululoves.co.uk/item/crochet-collar-pattern.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Ved ikke helt om jeg kan finde ud af engelsk hækle-sprog, men der er jo fine billeder. Jeg har jo fået et lille barnebarn, og hun kunne da være fin med sådan en krave.

   Slet
  2. Der er fint illustreret så mon ikke du finder ud af det?

   Slet
 3. Var lige omkring Marianne for at se hvad det var yngsten havde ønsket sig, Hvor er den bare flot. Men straks begyndte mine nakke hår at sitre. Jeg har lige strikket 2 veste til et barnebarn, med et lille bitte mønster på bærestykket. Hjerter på den ene og en lille blomst på den anden...uha jeg syntes det var svært. Og så skal du igang med en hel trøje :O) Jeg kunne ikke finde ud af hvordan jeg skulle anbringe de to forskellige tråde, og hvor meget de skulle strammes....synes de blev for løse.

  Kraverne er også rigtig flotte, især den lilla, den virker lidt større. Futterne , dem skal jeg prøve at lave, har lapper i "African flowers" på lager. Hilsen joan M.

  P.s: Det er da godtnok lidt af et blæsevejr i har haft......

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er heller ikke god til mønsterstrik.. eller måske skulle jeg snarere sige: jeg har ikke strikket mønsterstrik før og ved ikke om jeg kan finde ud af det.
   Kraverne er meget fine, men måske ikke lige noget, som jeg går mest med og futterne er sjove.. Dem skal der bestemt laves nogle flere af engang

   Slet
 4. TAK for inspiration. De er bare SÅ flotte, de kraver.
  Glæder mig til at komme i gang.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.