lørdag den 11. februar 2012

Vest, halsrør, januar-strømper og luksus-værktøj

Du må altså ikke sige det til nogen, vel? Men jeg har altså købt et helt sæt strikkepinde til mig selv.

Jegkøbte i sommer et KnitPro begynder-sæt med str. 3, 3½ og 4, men træet knækkede, wirene faldt udaf metalholderen og strikkepinde.. røg ud af metalholderen.

Der blev limet, filet, pudset og lige meget hjalp det, for der er en kant, der hvor metallet møder træet og garnet hænger i og der er alt muligt.

De holdt ikke særligt længe, faktisk under 3 måneder og jeg har ikke været voldsom ved / med dem, tværtimod, for jeg var rigtig glad for dem. Så glad at jeg anbefalede dem til min søster, som investerede i det helt store sæt

Jeg er vild med KnitPro og havde jeg ikke haft problemer med et sæt, som jeg købte i sommer, tror jeg faktisk at jeg havde ønsket mig det store sæt med alle størrelserne i.

Spidserne er perfekte og træet er glat, så garnet løber fint hen over, men hvad nytter det, når træet knækker, wirene falder ud og pindene falder ud af metallet?

Nu har jeg investeret i dette sæt.

Det var hundedyrt, men jeg betalte ikke moms og fragten blev sat ned for mig, så jeg slap lidt billigere.

Jeg er rigtig glad for de nye pinde, men må tilstå, at spidsen på KnitPro er lidt mere til mit temperament, til gengæld er pindene kortere på Addi-pindene, ihvertfald på dem som jeg har købt (lace) og det er en fordel, når jeg strikker med den korte 40 cm wire.

Jeg meldte mig til en strømpe KAL (knit Along/strikke-sammen), hvor meningen er at vi/jeg skal strikke et par strømper om måneden.

Jeg har masser af strømpegarn og synes, når jeg er igang, at det er sjovt, at strikke strømper. Jeg har en drøm om, at kunne strikke to på en gang fra tåen og op og investerede i denne bog, men jeg kan ikke knække koden.

Jeg har forsøgt og forsøgt og forsøgt, men det ender hver gang i noget mærkeligt noget.

Drømmen er ikke opgivet, men indtil jeg fatter pointen, strikker jeg på ganske almindelige strømpepinde og een ad gangen.januarstrømper

Jeg er allerede bagefter. Januar-strømperne er endnu ikke færdige, men jeg nægter at stresse over det.

Til gengæld har jeg strikket et halsrør “afrodite” i originalgarnet. Det mangler at blive vasket og håndledsvarmerne er der ikke slået masker op til endnu.

hals

Til gengæld har jeg strikket (endnu) en vest.

I slutningen af december troede jeg, at jeg var færdig med snoninger, men i al min begejstring for, at have lært, at læse diagramer for snoninger, valgte jeg “Vilma” fra bogen “mere feminin strik” af Lene Holme Samsoe.

Der er sneget sig enkelte småfejl ind, men alt i alt er jeg tilfreds.

Vesten er strikket på pind 5 og 6 i garnet Filcona Peruvian Highland wool (ren ny uld) som der er brugt 171 gram af.

vilmavest

vmii

vbpg

vpd

Jeg synes, at kanten flaner en anelse, men det var nok i min iver for ikke at samle for få masker op, at der kom for mange.

Vesten er hurtig og let at strikke og opskriften er god og enkel at følge for selv sådan een som mig.

10 kommentarer:

 1. Æv da med Knitpro. Jeg har det store sæt i metal og har ikke (7-9-13) haft problemer.

  Har også kastet mig ud i strømpestrik. Ville også have strikket efter den lille bog, men droppede det også. Nu strikker jeg efter min gode gamle opskrift, men jeg strikker begge strømper på en gang med magis loop. Det går faktisk ganske godt :-)

  SvarSlet
 2. Flotte ting du strikker, orange passer rigtigt godt til dig.

  SvarSlet
 3. Jeg har knækket koden på toe-up sokker. Jeg fandt hjælpen på you.tube. Der er masser af små videoer. Det er super, for man kan bruge alle de hundrede gram der ofte er i et lækker nøgle. Det er bare at komme igang. God fornøjelse:-)

  SvarSlet
 4. Som sædvanligt flotte ting du laver.
  Dine Knit Pro kan du få byttet under garantien, det har jeg da fået, da en spids fald af metallet. Det skulle da også bare mangle da pindene er så dyre.

  SvarSlet
 5. Super flot strik - som altid! Jeg vil også bare nævne at du kan få dine brækkede pinde byttet. Jeg elsker dem af træ fra Knit Pro, men har haft et par hvor der har været steder hvor garnet blev 'fanget', der hvor lagene i træet mødes, samt et par der brækkede, de er alle blevet byttet uden problemer. Mine hænder kan ikke lide metalstrikkepinde, så dem af træ er bare så gode for mig.

  SvarSlet
 6. Ej, hvor ærgeligt med dine pinde. Jeg har også prøvet at nogle af dem knækker, men det har hørt til sjældenhederne.
  Din Wilma er blevet rigtig lækker og klæder dig rigtig, rigtig godt!

  SvarSlet
 7. Kære Dorthe
  Hvor var det da ærgerligt med dit Knit pro sæt. Jeg har selv det store sæt i både metal, træ og akryl og jeg er super glad for alle 3 sæt. Jeg skifter imellem sættene alt afhængig af hvad jeg lige har lyst til og jeg synes passer til garnet. Metalsættet er super glat og rigtig rart til lace garn. Og jeg tilslutter dig det med spidserne. De er suveræne hos knit pro. Og strikkepinde skal være spidse hvis du spørger mig. Jeg har haft en træpind hvor wiren faldt ud af metallet. Men den fik lige lidt sekundlim, og nu er den perfekt igen. Jeg har købt alle mine sæt hos die wollbox i Tyskland og der er super god service og prisen er ca. det halve af hvad de koster i Danmark. Er sikker på hun også gerne sender til Grønland. Ellers kan jeg sende til dig. Jeg synes du skal give pindene en chance mere - det er de værd og du elsker jo også spidserne. Tror du har været rigtig uheldig.
  Hilsen Dorte

  SvarSlet
 8. Det lyder da rigtig træls med dine knit pro pinde. Jeg har dem alle (metal, de flerfarvede i træ, dem i rosentræ, de firkantede og dem i acryl) og har ikke været i nærheden af de uheld som du har haft med dine. Tror bare der har været en uheldig sending imellem, men rigtig ærgeligt allivevel. Din vest er virkelig flot og farven passer dig så godt.

  SvarSlet
 9. Wong Wai:
  Knit Pro KAN/SKAL!! byttes i 2 år!!
  For hver "bytning" skal bon fornyes!!!
  Det skal ALLE STRIKKENØRDER, HUSKE!!!!! ;-)
  Såh,frem med "kopi" af: "bon", derefter pinde, wire, pap, kuvert og frimærker - OG VENTE!!!!!!!!!!! På post.........................

  SvarSlet
 10. Mette: Bare det at kunne strikke to strømper på een gang med magic loop må være en drøm.. kunne jeg bare lære det!!!

  Tak Lea: Jeg kan godt lide orange og alle andre brændte farver.. sådan lige 70'er-agtige farver i modsætning til mange andre. Heldigvis kommer mine yndlings-farver vist på mode nu.

  Fru Larsen: youtube er vanvittigt dyrt, at søge og se på heroppe fra hvor vi betaler for de megabite, som vi downloader, men jeg kunne godt tænke mig at lære det og som jeg skrev til ville det være lykken bare at kunne strikke to strømper på een gang

  Hanne: TAK.
  Jeg har købt mine strikke pinde i sommer da jeg var på ferie i Danmark og har ikke nogen bon.. desværre, så garantien dækker måske nok, men jeg kan ikke bevise, at jeg har købt og betalt dem selv

  Karen S. Jeg kunne godt finde på at strikke en Vilma mere i en anden og mere diskret farve. Den er meget sød og nem at strikke

  Dorte: Jeg er virkelig glad for spidserne på KnitPro og har bestemt ikke opgivet tanken om at have et helt sæt.. engang. De er jo desværre ikke gratis

  Pia: Jeg er rigtig træt af, at KnitPro-pindene var så trælse, for jeg var glad for dem, så længe det nu varede.

  Wong Wai: Desværre har jeg ikke gemt bonen, men jeg kan huske både dato, sted og klokkeslet for handlen.. de blev købt i Blokhus i sommer kl 16.30-17.00. da jeg også købte kittet til min vest (Katrinelund-vesten). Det var min 15års bryllupsdag og jeg var sammen med Jan, min svigerfar og mine to piger og vi havde lige drukket kaffe og spist is..men bonen.. nej, den har jeg ikke gemt :-(

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.