lørdag den 1. oktober 2011

Cyklist fra Indien

Somen Debnath var oppe og besøge os på skolen torsdag i sidste uge. 

Han har cyklet i en masse lande og Grønland blev land nr. 65.

Hans formål er at informere verden om HIV og Aids.

Jeg har ikke snakket med ham, men han sad på lærerværelse den anden dag og skulle besøge en klasse. Om det var for at fortælle om sin cykeltur eller om fokus var rettet ind på HIV og Aids, ved jeg ikke.

Du kan læse lidt om Somen her og her og her og her og her og du kan sikkert selv google dig til flere artikler og information om inderen, som vil oplyse om HIV og Aids.

Hans cykel stod ude i skolegården, da jeg fik fri.

cykel

Jeg er fascineret af hans positive indgang til sine ture.. han planlægger ikke, men er overbevist om, at han nok skal finde en transport-vej til det land, som han vil besøge.

Han ved intet om de lande, som han besøger, for han vil hellere læse landet med sine egne øjne end læse om det i bøger.., siger han.

Dét er da fascinerende, at han er kommet så langt og meget omkring.

IMG_0235

2 kommentarer:

  1. Spændende--- nu spørger jeg sikkert meget dumt, men kan man cykle i Grønland. Jeg var der i 70 erne og der var ganske få veje dengang og man kunne kun cykle lidt i byerne men måtte sejle, gå eller tage helikopter rundt. Det er sikkert meget anderledes nu så mange år efter, men ligefrem at cykle fra Indien til Grønland- det er da helt specielt.Sikkert også en sjov oplevelse for eleverne.

    SvarSlet
  2. Karin: Der findes ingen dumme spørgsmål, kun dumme svar.
    Der er masser af veje nu med asfalt på og stort set alle har cykler- især moutain-bikes. Det er også meget moderne med de små nye BMX-cykler, hvor man laver kunster ved at "flyve" over hop og dreje rundt og alt muligt. Somen har jo fløjet hertil, for man kan ikke komme fra by til by uden at skulle enten sejle eller flyve. Der er ingen vej-forbindelse mellem byerne. Jeg har læst mig til, at Somen nu er videre og er i Ilulissat nu. Han får da godt nok set verden og vi bliver mindet om, at der stadig er mange mennesker, som lever med HIV og Aids.

    SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.