onsdag den 20. juli 2011

Eisriesen Welt / isgrotten

Den allersidste dag, hvor vejrudsigten ikke så alt for lovende ud, tog vi chancen og kørte op til Eisriesen Welt, som jeg allerede hjemmefra havde besluttet, at jeg ville se.

Verdens største isgrotte.

påvejop

 

påvejopmodisgrotten

Og jeg vil med det samme skynde mig, at sige, at jeg har det rigtigt skidt med højder.laurasparaply

At min højdeskræk skal bestemme, hvad jeg skal opleve eller ikke, ville jeg ikke finde mig i, så da jeg steg ind i svævebanen, stak jeg fingrene i ørerne, lukkede øjnene hårdt i og gemte ansigtet inde i Jans jakke, fuldstændigt ligeglad med, hvad de andre tænkte.

Grin I bare!

Jeg overvandt min skræk den dag og fik en stor oplevelse, som jeg ikke ville have fået, hvis jeg havde lyttet til den irrationelle, skingre stemme inde i mit hoved, der talte om katastrofer og snarlig voldsom død og ødelæggelse.

Ti fobi og lad mig opleve!

 

Turen startede med, at vi skulle gå i en lille halv time ad en meget stejl sti for at komme op til svævebanen.

regnogtåge

adstien

stejltned

Stigningen var meget stejl, ligesom svævebanen nærmest var en lodret stigning op til næste sti, hvor vi også skulle gå i en lille halv time inden vi kom frem til grottens åbning.

svævebane

nærtoppen

Da døren ind til grotten blev åbnet kom der et pænt vindstød, da grottens kolde, tunge luft ramt den varmere udenfor.

grottemundingen

Indenfor i grotten, hvor man forøvrigt ikke måtte fotografere, gik vi ad smalle hønsestige-lignende trapper næsten lodret op, op, op gennem den fascinerende grotte, hvor revner og sprækker i bjerget har ledt smelte-/regn-vand ned i grotten, hvor det så er frosset til is gennem mange, mange år.

700 trappetrin op og næsten lige så mange fodtrin ad gangbroer, hvor vores tur endte efter ca 1 km.

Guiden fortalte, at man kunne gå ca 40 km længere ind i grotten, men at det for det første ville tage minimum 5 dage og at isen var våd længere inde, da vinden gjorde, at det ikke frøs rigtigt til.

Udenfor grotten, var der tåget og indimellem faldt der regn, men det var bestemt en oplevelse, som du bør unde dig selv, hvis du kommer på de kanter.

Man kunne forøvrigt se Hohenburg (Ørneborgen) oppe fra stien til Eisriesen Welt..

ørneborgen

borgen

tåge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.