fredag den 30. juli 2010

Konge-middag i mit køkken

Jan havde taget en ret stor rensdyrkølle op af fryseren.

Den var alt, alt for stor til os 4 mennesker, så jeg skar inderlåret fint ud og resten af kødet kom hurtigt i fryseren igen. 

Nu havde jeg jo set, hvordan man også kunne tilberede en steg, så jeg efterabede alt, hvad jeg kunne; kogte i præcis 20 minutter og svitsede den så hurtigt på panden.

rensdyrroasbeef

Jeg pakkede lidt friske timianblade/kviste (fra altankassen) ind i kødet og en lille barne-håndfuld grønlands post fik lov til at koge sammen med kødet.

Mums en himmerigs-mundfuld.

Mundfuld-en blev akkomponeret af kvaner i stærkt ledtog med æbler, rosiner, citronsyrnet tyk fløde og honningsøde klokkeblomster.

kvansalat

Sukkersyltede, knaldrøde grønlandske tyttebær fra fjeldet sidste efterår. Mums.

sukkersyltedetyttebær

Tomaterne i Brugsen var billige i dag, så de blev serveret med masser af salattern, røde og hvide løg i papirtynde skiver, grønne velsmagende oliven og duske af oregano ude fra altan-kassen, hvor både timian og oregano trives fortræffeligt.

medmasseraffetatern

Kartoflerne var enkle; halveret, kogt i 5 minutter, for derefter at tilbringe en lille halv time i ovnen med Heiberg Olivenolie smurt ovenpå sig, tørrede danske timian og himalaya-salt til at give lidt ekstra smag.

mintallerken

Vi åbnede en flaske rødvin og vi kunne have inviteret hvem som helst til middagen, som smagte.

Nu havde vi så kun inviteret hinanden og det var skam med dug på bordet, levende lys i vinduerne, på bordet, matchende servietter og skål-fremsigelser uden anden anledning, at ferien synger på sidste vers.

Ikke at vi glæder os til faste stå-op-tider og skemalagte hverdage, men ferien som gik alt, alt for stærkt skal skam hædres og bæres ordentligt ud og det blev den med god mad i dag.

På mandag starter Jan i det små med at tilbringe sin tid delt op mellem arbejde og hjem.

6 kommentarer:

 1. uha - det lyder godt - og ser fantastisk ud - man behøver jo ikke invitere gæster for at lave et fantastisk måltid . . .

  SvarSlet
 2. Hei, jeg har linket til bloggen din i min blogg (sienaknit.blogspot.com)- håper det er greit.
  Ha en fin helg!
  Siena, Norge

  SvarSlet
 3. Sikke et syn, lækre råvarer, det er ren nydning :)
  For mit vedkomne er ferien også slut. Det "fejrede" vi i aftes ved at gå på fiskerestaurant.
  I dag står den på rengøring af sommerhus og hjemtur... :(

  SvarSlet
 4. Liselotte, du har ret i, at man godt kan lave god middag til sig selv, men for os er det dårlig vane, at kun lave god mad (dyr mad) når vi skal have gæster. I går inviterede vi så os selv og det var hyggeligt

  Sienne: Det er helt i orden og hav selv en god weekend.

  Jette: Fiskerestaurant.. mmmmmhmmm, det lyder lækkert. Jeg synes ferien gik så hurtigt og jeg nåede slet ikke alt det, som jeg skulle nå.. Men jeg slappede af og det er jo pointen med ferie :-) hav en god weekend

  SvarSlet
 5. Det ser da rigtig spændende ud, I må gentage eksperimentet, når vi engang er kommet hjem:))
  KH mor

  SvarSlet
 6. Når du nu ikke er her Mor, så må jeg jo selv forsøge, at lave god mad :-)

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.