søndag den 18. juli 2010

Hellyflynder-rester

Jan fandt et velvoksent stykke helleflynder i fryseren dagen før i forgårs, som vi fik kogt i forgårs.

Og efter pigernes ønske spiste sammen med ris og karrysovs

Vi kunne have sagt os selv, at der ville være mere end rigeligt.

Der var mere end rigeligt.

Helleflynder er en meget fast, hvid flad-fisk som smager mildt og lækkert.

Benene er uartigt nemme at pille fra kødet.. altså de få ben, som nu er og tilbage har du det lækre fiskekød, som er så magert, at du skal passe på ikke at koge fisken så længe, at kødet bliver tørt og kedeligt..

Jeg er vild med helleflynder.

Da jeg var gravid med Laura for et halvt liv siden, havde jeg kun een ting i hovedet:

Helleflynder

og den skulle spises lettere frossen (i rå tilstand -shusi uden tang og ris, tihi) hvilket forøvrigt også er vildt godt. Altså rå, næsten frossen helleflynder.

Vores helleflynder i forgårs var dog kogt.

Kogt lige tilpas faktisk, men der var jo som sagt mange rester.

kogtflynder

Heldigvis kan jeg en ret, hvor netop kogt helleflynder indgår, som  består af mager creme fraiche tilsat både hvidløg, en smule karry og dild og rundhåndet bliver rørt sammen med en masse små æbletern og røde peberfrugter.

dressingen

æblerogpeberfrugter

Det smages til sådan gang for gang med lidt ekstra krydderier og retten spises med lune flütes.. slet, slet ikke dårligt, for nu at sige det på jysk.

(jeg har ikke nogen “rigtig” opskrift)

2 kommentarer:

  1. Det lover jeg dig også det er, Helvig. Man kan måske bruge torsk også??

    SvarSlet

Tak for din kommentar. Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding