torsdag den 17. juni 2010

Strandet finhval

Med rigtig store chancer for at få nogle slag over snuden:

Jeg synes altså, at det er dyreplageri, at man lader den store finhval ved Vejle fjord dø en langsom og højst sansynlig en pinefuld død.

Kunne militæret ikke aflive hvalen?

Heroppe afliver man hvaler med harpunkanoner og skyder evt. hvalen for at sikre at den dør.. (sådan noget i den stil.)

Dens lidelser ville sikkert vare en time (?), hvor hvalen blev aflivet, hvorimod den nu ligger og maser sine indre organer i stykker pga dens eget tryk og manglende vand til at holde de mange mange tons flydende og bliver kvalt af sig selv.. i flere døgn.

Og er det ikke total resourcespild, at smide kødet ud??

Ja, jeg spørger bare..

En masse folkeslag, herunder grønlænderne ville med kyshånd tage imod de mange tons kød, som ville blive spist med udsøgt og nydt med stor fornøjelse.

 

 

Måske er det bare mig??? Eller???

8 kommentarer:

 1. Ja, altsaa.
  Jeg er enig med dig i at det ikke ser ud som om der i Danmark er hvad der er her i England, nemlig folk der drager ud for at faa en saadan hval ud paa dybt vand igen (som de provede sidste aar i London, eller var det for 2 aar siden???).
  Jeg boede som teenager i Frederikshavn og fiskede ofte fra ydermolerne. Det eneste vi nogensinde fangede var 'Ulke'. Dem var der dog ingen af os der ville rore ved, men heldigvis havde vi paa grund af sofartsskolerne mange gronlendere i byen og der var altid nogen paa molen som gerne ville have vores 'ulke'. Det var da meget bedre end at de bare blev til krabbefode.
  Det er ligesom lidt ufatteligt at man ikke kan indse at dette er at pine et levende vesen ihjeld. Ja, skyd det og lad kodet gaa til et godt formaal!

  SvarSlet
 2. PS.
  Jeg saa faktisk hvalen Valborg, der turnerede landet i en lastbils anhenger. Det eneste jeg kan huske om den var at den lugtede!

  SvarSlet
 3. nej, det er ikke bare dig!!

  SvarSlet
 4. Nej det er ikke bare dig....jeg har gået og ønsket den bare lige ville vende sig om og svømme væk, men det er der nok ikke store chancer for at den gør.

  SvarSlet
 5. Er enig med dig. Spild og dyreplageri at lade den dø "naturligt" Var det mig der behandlede min hund sådan ville ejg få en bde og måske et tilhold md at holde dyr. Men når det er en hvalp så er alt i orden i forskningen interesse.

  Jeg har tænkt hvorfor man ikke hidkaldte et par dygtige grønlandske fangere og fik dem til at slå hvalpen ned - fremfor denne laden stå til og "lade naturen gå sin gang"

  SvarSlet
 6. Helt enig - jeg havde faktisk også spekuleret på, om der ikke skulle være en grønlænder i Danmark, der kunne hjælpe, men.... Eller måske en telefonopringning til Grønland?

  SvarSlet
 7. Adr, Eve.. jeg kan forestille mig, hvor meget Valborg må have lugtet. Jeg læser nu på nettet, at hvalen vist er ved at finde sin vej ud af fjorden selv. jeg håber, at det lykkes for den. Det andet er noget rod!

  Fru Olsen: Godt, så er jeg ikke helt alene :-)

  Helvig: Vi krydser fingre for, at den finder både kræfter og vej ud af fjorden. Heroppe fra er det dybt frustrerende, at vide, at dyret lider og at når den så endelig er død, bliver smidt væk (kødet) og dermed er død "for ingenting", hvis du forstår, hvad jeg mener?

  Garn, hund.. jeg kom til at smile.. forestillede mig en grønlandsk fanger gå ombord i flyet med sit gevær overskulderen iført sin mørkeblå annoraq, blå overall og sine store gummistøvler for at tage på hvalfangst i Vejle fjord. Ja, men hvorfor ikke?

  Mette: " Hallo, er det Hr. fanger Olsen? Vi har et stk hval i Vejle fjord, som skal skydes, partes og kødet deles ud til værdigt trængende grønlænder (huse)" fnis, fnis...
  Der må da også være en del dygtige jægere i Danmark, der magter opgaven (tør tage opgaven)? Jeg er ihvertfald spændt på udfaldet med hvalen.

  SvarSlet
 8. Dorthe altså ;-) Som jeg har forstået, har problemet været, at hvalen var så stor, at de kun kunne finde ud af at slå den ihjel ved at sprænge den i luften (det var helt seriøst fremme!). Nu er den så - heldigvis - død. Så har den da fået fred.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.