lørdag den 19. september 2009

At rende efter livet i slowmotion

Måske er det  misvisende, at sige, at livet løber stærkt. Det er ihvertfald forkert, at sige, at jeg har haft travlt. Og dog. Jeg har haft så travlt med at slappe af og nyde dagen i dag, og jeg nåede det i allerhøjeste grad. Jan og jeg tog ud og sejle, og vi nåede vidt omkring. Jan og min far byttede båd undervejs, og min far og jeg tog ind i 2. fjord/Kangerluaarsuk ungalleq, 1 mens Jan sejlede med min mor og hendes kusine. Øøh, jeg fik sagt noget om, at Norge stadig var favorit, men måske kan de to lande ikke samlignes helt alligevel?

Norge er ufatteligt smukt, men det er Grønland altså også! 23  Jeg nød i den grad, at være ude. Pigerne var ikke med. De ville ikke, og det er en af de allerstørste fordele ved, at de er blevet så store som de er, nemlig at de kan være alene hjemme en hel dag og sørge for sig selv og vi kan gøre noget andet, fx. at tage ud og sejle. De er vist til og med lidt glade for, at have hjemmet for sig selv. Men hjem, dét skulle vi jo også, selvom jeg hellere end gerne var blevet derude. Vi sejlede, Jan, min mor og Magdalene i møde og på hjemturen fiskede vi lidt torsk. 5 Det blev til 2 pæne store baljer.

På vi sejlede ind i havn,  mødte dette syn os.

Der må være een, som savner sin cykel, for selv om det er et indhandlingssted for stenbidder-rogn, kan ingen bilde mig ind, at fordi der ikke er sæson for rogn, at man så er begyndt at indhandle cykler. 1064 78 9  Jeg fik grint ret meget, da hvalpene nysgerrige som de er, stak snuden ned til fiskene og opdagede, at det var spiseligt, 12og latteren kom, da fisken som hvalpen glad havde sat tænderne i, begyndte at sprælle.13 Som den dog sprang for livet, mens den pev. Maden bevægede sig. Både hvalpe og de voksne fik så mange torsk, og selvom der var rigeligt til alle, var de voksne hunde ikke sene til at bruge anledningen til at vise, hvem der har ret til en torsk mere end den anden. Som! der var slåskampe, snerren 16og knurren. Hierakiet blev manifesteret atter en gang.15Jans lille darling, Aimi, (og ja, det er hendes darling, Jan, som hun står og kikker så forelsket på) 17 fik hvisket et eller andet i hans øre, 18 hvorefter hun hovent og meget feminint, fik sendt mig een af de der blikke, du ved nok:” Han er min-blik/du er nul-point-blik”. 20 Een af hvalpene (forsøgte) at gemme en tilovers bleven torsk, og jeg røber ikke, hvor den er.  21Livet var bestemt værd at rende efter idag, så jeg tror sørme, at jeg vil rende efter det igen i morgen.

Har du fået løbet noget på det sidste? ;-)

8 kommentarer:

 1. Vidunderlige billeder, tak for dem :-)Du er fantastisk til at tage billeder. Gad da godt lige at have været med din far og dig på sejltur! Kh. Gitte, som mest løber efter vores to små børn på 4 og 2 år :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har også nydt dine fantastiske billeder. Åh, næsten som at være der selv. Jeg kan forestille mig den tørre rene luft.
  Sjove billeder med hundene og fiskene.
  Vi løber også efter livet her i DK, men lige nu ser jeg frem til strikkefestivallen om 2 uger. Ærgeligt, at du ikke kan deltage.
  God søndag.

  SvarSlet
 3. Tak frodi du viser så mange fantastiske billeder.

  Og jep du kan tro jeg har rendt. Først 3 dage på jobbet og så i går - ren nydelse - hundeudstilling i Brøndby, slæbte mig ømme skuldre til så i dag render jeg kun lige med vasketøjet og ellers lidt med musen på pc'en og strikkepindene.

  Men nyder alt nu stort set er i hus til Blackie skal deputere til sin 1. udstilling i næste måned :-)
  Og glæder mgi over at man kan have et godt hundeliv både i grønland som slædehund med egen torsk og som udstillings hund i danmark med eget bur og adgang til sofa og seng :-)

  SvarSlet
 4. Nøøøj, hvor er der smukt.

  Ja jaaa, der bliver trampet på pedalerne til den store guldmedalje til og fra job. 20 min den ene vej og 20 igen den anden vej. Det er lige så jeg bliver stolt af mig selv. :o)

  Hilsen Phine

  SvarSlet
 5. Det lyder som om du sådan rigtigt motionerer, Phine? Det skulle også være sundt, og er een af de ting, som jeg siger til mig selv at jeg burde gøre noget oftere.. meget oftere!
  Rikke, du kan tro at vores hunde bliver behandlet pænt. De ser lidt laset ud i betrækket for tiden, fordi de fælder så meget, men de er mætte og meget glade, især hvalpene er nogle frækkerter.
  Gitte, du kan også tro, at vi havde en god tur.
  Og Lisbeth, jeg ville så gerne opleve en strikkefestival engang, men de afholdes jo normalt ikke i juli måned, som er den, hvor jeg gæster Danmark i, men jeg glæder mig over de mange forskellige blogge, hvor der vises billeder og fortælles, så man næsten kan fornemme stemningen.

  SvarSlet
 6. Det var en rigtig rigtig dejlig tur med masser af torsk. Desværre er min halsbetændelse vendt tilbage
  KH mor

  SvarSlet
 7. ja ja ja, der bliver cyklet (bare ikke idag). Det kan mærkes at der bliver ommøbleret, maven ind og faste lår. hir hir
  Vægten kan jeg godt glemme lidt endnu.

  hilsen phine

  SvarSlet
 8. Sikke skønne billeder, lige til at blive i godt humør af.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.