mandag den 3. august 2009

Sæl’følgelig

Et skud, en sæl! Og jeg fik fundet min sjæl. Den lå derude mellem to dybe bølger og ventede på mig. Jeg er glad for at have fundet den og glad for at den ville med mig hjem igen derude fra.8 Sælen kunne jeg ikke løfte op i båden selv, så jeg måtte slæbe den hjem til trods for at den ikke engang var særligt stor. Der må noget vægttræning til vinter eller jeg må skaffe mig en lav jolle igen?! Billedet af sælen, kan jeg først vise i morgen, for mens jeg lå og panglede med den for at få den bundet fast, skænkede jeg ikke kameraet en tanke. Amerloq Alle mine tanker lå i den knude jeg skulle binde, og i den ringfinger jeg lidt tidligere havde slået og som gjorde ondt. Sælen kom hjem.. sammen med sjælen, så i morgen står den på sælflænsning og sælsuaasat (Det har Laura ønsket)Sisimiut 12 P.S Klaus: Der lå tre store pukkelhvaler derude og sprang glade op af vandet. Jeg var for bange til at sejle tæt på, for de er godt nok megakolonormt store.. så ingen hvaler ude af vandet, men en vinkende luffe. Måske er jeg lidt modigere næste gang?  Måske tør jeg trække vejret og kan holde hænder og knæ i ro, så jeg kan fotografere? Måske?123456

11 kommentarer:

 1. Tillykke med sælen, det var flot,- og tillykke ned de 100.000 besøgende.
  Knus fra farmor

  SvarSlet
 2. Åh - dina bilder! Jag får gåshud när jag ser dem. Men jag måste fråga dig: Vad är "sælsuaasat"? Ät det en maträtt?
  Ett sånt annorlunda liv du lever mot mitt. Det är så härligt att läsa om allt du upplever! Må jeg godt låne noen af dine smukke bilder til min blog? F.eks. den söde valp og luffen der viker?

  SvarSlet
 3. Glemte - vad menes med "Et skud, en sæl! Og jeg fik fundet min sjæl." Det forstår jeg ikke som bor i byen og kun set säle i dyrehaven.

  SvarSlet
 4. Jeg skød een gang og ramte ved første og eneste skud. Jeg har lavet et link, så du forstår ved udtrykket: jeg har fundet min sjæl. Sælsuaasat er en ret hvor du koger sælkødet sammen med grødris, som sammen med kogevandet bliver en tyk suppe. Kødet fisker du op af gryden og spiser ved siden af.

  SvarSlet
 5. Mange tillykke med fangsten, det lyder som om I er i en verden end her i vores sommerhus i Geraa.
  Knus og kram mor

  SvarSlet
 6. Ajjaa, jeg kan ikke skrive mere på dansk, jeg har været her i landet altfor længe. Der skal bl.a. stort tillykke... også: som om I er i en hel anden verden..ja også med over 100.000 besøgende - du er en god reklame for Grønland.

  SvarSlet
 7. Eeej..... Stort tillykke med sælen, det er flot. Godt du fandt din sjæl igen. Sikke billeder ;)

  SvarSlet
 8. waow, sikke nogen billeder. Det kan tydeligt ses du fandt din sjæl. Godt for os andre, der så for lov at føle suget ud til fingerspidserne.

  Kærlig hilsen Phine

  SvarSlet
 9. Phine, du er så flink til at rose mig. Jeg bliver så glad, skal du lige vide.. og stolt og rørt og alt muligt. TAK, og tak til dig også Jette for dine roser. Ja, mor det er godt nok en verden til forskel og jeg får lidt af et kulturchok hvergang jeg begiver mig fra den ene verden til den anden og tilbage igen. Meeeen Norge hæhæhæ.. ingen kulturchok ;-)

  SvarSlet
 10. Ih, som jeg da nyder at læse din blog, og få en dosos Grønland indimellem! Nu kan jeg se at du også har familie i Hvalpsund. Er det mon din mands forældre? Min far har boet der i mange år, i det der nu er blevet til ferielejligheder. Han flyttede derfra for nogle år siden.
  Godt du fandt sjælen igen :-)
  Og så håber jeg du sætter et billede ind af jeres sælsuaasat, som jeg kan vise til min datter. Hun eeelsker at jeg fortæller om Grønland, og jeg fortalte hende netop om dét den anden dag. (Hun er født deroppe, men vi flyttede til DK da hun var et år).

  SvarSlet
 11. Tak for din forklaring og tillykke med at ha fundet din själ igen. Det är ikke gost at vare själlös. Jeg ka godt forstå vad du mener.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.