søndag den 21. juni 2009

Grønlands nationaldag

Det har desværre ikke været det bedste vejr at fejre Grønlands nationaldag i, som jo i år har været ekstra værd at fejre, da det jo er i dag at selvstyreloven er blevet overdraget til det grønlandske folk. Hele dagen igennem har KNR kørt, hvor de har vist billeder af prominente mennesker i Nuuk, der trykkede hinanden i hånden iført fine kjoler, hvide annorakker og hele aftenen har vi kunne følge gallamiddagen, der er blevet holdt i Katuaq, hvor den ene fine kjole efter den anden er kommet fejende over tv-skærmen. 340 spisende mennesker har vi kunnet se spise, konversere og være fine sammen med HM Dronning Margrethe, KP Frederik med Mary og prinsegemalen. (Stakkels Henrik.. den hvide annorak understregede i den grad hans meget markante mave) Her i Sisimiut har der ikke være så mange fine kjoler, men derimod har der været enkelte i grønlænderdragt buschaffør og underholdningen har været mere folkelig, hvor der har været “hvem fanger den første sæl”. Der var sat to timer af, til de (ca) 17 fangere, der havde meldt sig til disciplinen. hvemerførst1hvemkommerførst2 hvemkommerførst3vinderenpålandSenere skulle Sisimiut Taekwon-do klub give opvisning. Uuuh, som mine piger var dygtige, og hvor havde de en stolt mor.123456Til trods for kulden, den tilbagevendende sne og solens manglende tilstedeværelse, ihvertfald her i Sisimiut, er der dukket grønne grene frem og små blomster.blomsterenligInuiattut ullorsiornitsinni tamassi pilluaritsi. Tillykke med nationaldagen.      

6 kommentarer:

 1. Ilissilu ullorsiornitsinni namminersornermullu ikaarsaarnermi pilluaritsi.

  SvarSlet
 2. Qujanaq, Ruth. Neriuppunga ulloq nuannersumik puigunaatsumillu atorissittaaq. Ajoraluartumik maaani Sisimiuni sila nerillernermut qiungajalluta ullorsiorniarsarigaluarpugut.

  SvarSlet
 3. HOV HOV! - men blomsterne er altså søde. Både dem der slås og dem der vokser iden barske natur ;-)

  SvarSlet
 4. Yes! Vores blomster er robuste, hårdføre og små, men smukke.. Jeg glæder mig dog til at komme til Danmark i næste måned og opleve frodighed og alt det grønne, fugtige og farverige

  SvarSlet
 5. Kære alle!
  Vi glæder os at se jer her i Geraa.
  kh MOR

  SvarSlet
 6. Englebørnene har igen været dygtige - en forsinket hilsen og tillykke med nationaldagen. Tænkte meget på jer igår.
  Takuliiv mor

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.