søndag den 7. juni 2009

Ajjaa

Som en lille arrig hund, der løber i ring og jagter sin hale, har jeg styrtet rundt både i går og i dag. Jeg har scannet en masse billeder ind af Laura i går, fået dem printet ud, lamineret dobbeltsidet  lauraikransen billederaflaura og hængt op i min krans og min forvredne gren. igrenenLaura vil hverken have bordkort eller faste siddepladser til sin konfirmation på søndag, og jeg har et moderligt behov for at vise omverden min lille store piges udvikling og liv indtil nu. Jeg fandt en masse digitale billeder på min eksterne harddisk, hvor jeg gemmer alt og back-upper på, men skæbnen ville at jeg tabte den eksterne harddisk på gulvet i går. Alt på harddisken er nu væk. Forsvundet ud i intetheden. Jeg er glad for at jeg nåede at printe nogle ud, men ærgrer mig så over at nærved 5000 billeder er væk. Jeg kan ikke bruge ærgelsen til noget som helst, men lære at gemme dem på cd-er også. Lære dét!!!  Min far, som påstår at alt, som ikke er lavet af Gud, kan ordnes, virker ikke specielt optimistisk med mine tabte data. Han prøver og prøver, men hvar vist brug for mere end almindeligt held og hjælp fra en vis herre, hvis det skal lykkedes. Hvis jeg sender håb og ønsker ud til samme sted, hvor indholdet forsvandt hen, kan det måske være, at det lykkes for min far, som er sat på opgaven? Jeg har lavet fløde-is med krokant hele dagen, til 50 personer. Vi bliver kun 28, så mon ikke at der er nok? Godt nok er min familie is-elskere, men alligevel?! Vi skal jo have andet end is.  Mine fødder er ømme af at stå op hele dagen, for dagen i dag har været ødelæggelsernes dag: mens jeg knuste krokanten i min stavblender, gik den også i stykker og jeg måtte gå den tunge gang ned i butikken og købe en ny køkkenmaskine. Godt nok var det Jans dankort, der blev trukket modstræbende gennem terminalen, men modløsheden steg mig til hovedet og alting så sort og håbløst ud. Jeg forsøger at finde glæden og optimismen i min tomme vasketøjskurv, på de mange nye døre nedenunder, der nu kan lukkes, og det nye gæsteværelse, der lugter så fint og rent af nymalede vægge og renskurede, nye gulve. Måske jeg bare skal i seng og genfinde glæden, optimismen og håbet i en god nats søvn. I morgen venter en ny og ubrugt dag, hvor jeg kan starte på en frisk med nye kræfter.

11 kommentarer:

 1. jeg kender også familien, og du risikerer at de spiser al isen.
  Og nu kommer vi snart, så du har bare af at slappe af,vi er jo slet ikke vanskelige
  farmor

  SvarSlet
 2. 5000 billeder! UHA! Du må da have de bedste på bloggen og måske skal du se dig om efter et site der kan opbevare billeder "på nettet"
  Jeg kan ikke anbefale dig et bestemt "hotel" for jeg hører til dem der bør finde "noget" til billeder og den slags. Enhver PC kan gå død når som helst - har jeg hørt.
  Du har da egentlig nogle album - de er da ikke væk, men selvfølgelig har du private billeder og nok også nogle møgbilleder som du ikke vil udgive så alt og alle kan se med.
  Tom vasketøjskurv? Hvad er det? ;-)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg ved godt at man kan opbevare sine billeder på hjemmesider på nettet, men sådan noget tager "man" sig jo ikke lige sammen til..men jeg tror at jeg skal til at gøre i cd-er, for det er da brand-ærgerligt.
  Farmor, desværre er det først nu jeg skal til i gang med konfirmationsforberedelserne så jeg får ekstra travlt indtil det er overstået

  SvarSlet
 4. Inden i fortvivler helt over harddisken, findes der firmaer der er specialiserede i at redde data fra sådanne harddiske. Selvom de så endda har været med i en brand. :) Prisen svinger fra firma til firma... men undersøg det evt.... alt efter hvor meget i vil ofre på at redde billederne.
  jeg føler med jer... har nemig selv prøvet det :) Og nu både gemmer jeg på xtern HD og på skiver. Når jeg husker det... ;)

  SvarSlet
 5. Desværre Tina er det for sent, for harddisken er blevet formateret. Som taxastrikkeren påpegede havde jeg jo lagt en del ud på bloggene og så må jeg lære lektien! Men jeg skal da til at gøre noget alvorligt for at gemme, for for ganske kort tid siden var det billederne på mit kamera kort, der forsvandt, men dem kunne jeg finde frem igen. Jeg må se på det i løbet af sommeren, lige nu har jeg ikke tid til at bekymre mig yderligere om de tabta data.

  SvarSlet
 6. Hun er jo aanaas dejlig pige,
  den aller aller dejligste pige.

  Vi glæder os til din konfirmation.
  KH aanaa

  SvarSlet
 7. Bare for en anden god gangs skyld: Hvis man taber en ekstern harddisk (eller en laptop) på gulvet er det i 9 ud af 10 tilfælde hardiskens læse-/skrivehoveder, der går sig en tur. Og en professionel reparatør kan udskifte dem i et snuptag.

  Mvh./JW

  SvarSlet
 8. Tak Jeronimus.. det skal jeg have i baghovedet, hvis der kommer en næste gang, hvad der forhåbentligt aldrig, aldrig mere gør. Jeg bander stadig lidt over mig selv, men dagen i går var altså bare ikke tilegnet mig.

  SvarSlet
 9. Kjempefin uro du har laget, en god ide som jeg tar med meg!
  (Utrolig trist å miste så mange bilder, stakkars deg)

  SvarSlet
 10. Siena snup du bare ideen.. jeg synes også selv at det var godt fundet på. Jeg er kommet over mit billed-tab.. jeg tager da bare nogle nye og bedre

  SvarSlet
 11. Så at du søger en oljelampe som, du har set dem på Hotel Artic i Ilulissat. Det er "Petronella" designet af Henning Koppel, så du skal være heldig for at erhverve én for prisen på porto ! Jeg har selv været heldig at købe en på auktionshuset www.Lauritz.com Alt efter stand ca. 1500 kr. God jagt.
  Bedste hilsner Maria.

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.