onsdag den 18. marts 2009

Tyveri på nettet

Det er dybt foruroligende, at en for mig næsten ukendt, fortæller mig, at mine billeder på min blog kan hentes ned af enhver i fin, fin kvalitet og er blevet brugt i andre sammenhænge end noget jeg har givet tilladelse til. Jeg har intet fået at vide om lån eller køb af mine billeder, og vil derfor mene at det er tyveri? Hvordan sikrer jeg mig? Jeg har i venstre side skrevet flg.: "Velkommen og TAK fordi du kikkede forbi! (For en ordens skyld: private blogs er omfattet af gældende regler om copyright.Du må godt låne mine billeder til privat brug, men du skal angive kilde og jeg vil sætte pris på at du giver mig besked først.Vil du bruge dem kommercielt, skal du have min skriftlige tilladelse først".(Øv og jeg har mere end 4000 billeder på nettet. Skal jeg lukke for bloggen for at undgå tyveri? Dét er da surt. Hvad skal jeg gøre? Ignorere det? )

15 kommentarer:

 1. Det er rigtig vanskeligt. Jeg er enig med dig i at det er tyveri. Jeg ved ikke hvordan man teknisk gør det på bloggen, men har selv mødt billeder som man ikke har kunne gemme som billeder på sin egen pc. Det er ligesom "låst" lige som nogle typer pdf-filer hvor du heller ikke kan kopier teksten men kun læse den på skærmen. Jeg håber at der er nogen der byder ind med en løsning - vi er jo mange som bruger billeder på bloggen. Jeg syntes at din tekst er god - så er det vist kun en lille restgruppe som ikke kan holde fingerne for sig selv. Tak fordi du rejste problemet.

  SvarSlet
 2. Rejs et erstatningskrav!!! STRAKS.

  SvarSlet
 3. Ja, det kan godt være et stort problem med tyveri af billeder på nettet, og det er jo så super nemt, det er bare et højre klik og vupti, billedet er taget.
  Hvis du har forhindret højreklik er du staidg ikke sikret, for tyvene har mange muligheder, en af de nemme (alt efter kvaliteten) er PrtScn knappen og så kan de sidde i ro mag og skære alt det overflødige væk.
  Det er pivtræls og der er ikke meget at stille op når man gerne vil vise sine billeder frem, andet end at håbe at størstedelen henviser til dig som du ber dem om.
  Finder du dine billeder et sted hvor du ikke har givet tilladelse, så kan du gå til politiet.

  Men jeg vil foreslå at du laver et tydeligt vandmærke på dine billeder, noget som der dog også kan pilles ved, men som de fleste hverken kan eller gider at bruge tiden på.
  Eller gør som jeg, upload billederne i et mindre format, både med hensyn til kvalitet og størrelse, så må folk jo stjæle dem hvis de tænder på det, bare ærgeligt, men hvis de gerne vil have/bruge den ordentlige kvalitet så er de nød til at kontakte dig om tilladelse, hvorefter du kan mail'e billedet til dem.

  Håber du finder en løsning
  Marius

  SvarSlet
 4. Jeg syntes at det som Marius har skrevet med at sætte dine billeder ind i en lavere pixels vil jo holde dem fra at bruge dine billeder. Jeg har skrevet til dig at jeg sommetider bruger dine billeder på mit skrivebord i pc'en, men jeg har aldrig givet dem videre til andre. De er bare så flotte og sikke farver de har. Håber bestemt ikke at du lukker din blog, for jeg nyder at følge med på den.
  Mange hilsner
  Helle

  SvarSlet
 5. jeg ved med mig selv at jeg ikke lukker bloggen sådan lige, men jeg blev så ærgerlig. Jeg vil forsøge at finde en løsning, som duer. Det med vandmærket har jeg vendt et par gange inde i mit hoved, men...

  SvarSlet
 6. Det er tyveri, og det er så groft. Vi er mange, der nyder dine utrolig dejlige billeder, og vi ville blive meget kede af, hvis du ikke havde lyst til at dele mere. Så jeg håber, du finder en løsning. Vandmærket lyder glimrende, men forhåbentlig ikke for besværlig.

  SvarSlet
 7. Det er tyveri, og det er så groft. Vi er mange, der nyder dine utrolig dejlige billeder, og vi ville blive meget kede af, hvis du ikke havde lyst til at dele mere. Så jeg håber, du finder en løsning. Vandmærket lyder glimrende, men forhåbentlig ikke for besværlig.

  SvarSlet
 8. Det er tyveri, og det er så groft. Vi er mange, der nyder dine utrolig dejlige billeder, og vi ville blive meget kede af, hvis du ikke havde lyst til at dele mere. Så jeg håber, du finder en løsning. Vandmærket lyder glimrende, men forhåbentlig ikke for besværlig.

  SvarSlet
 9. Det er super ærgeligt hvis du lukker din blog.Men jeg forstår dig!! det er dine billeder.

  SvarSlet
 10. Det er super ærgeligt hvis du lukker din blog.Men jeg forstår dig!! det er dine billeder.

  SvarSlet
 11. Det er super ærgeligt hvis du lukker din blog.Men jeg forstår dig!! det er dine billeder.

  SvarSlet
 12. Det er super ærgeligt hvis du lukker din blog.Men jeg forstår dig!! det er dine billeder.

  SvarSlet
 13. Jeg har set nogle, der skriver deres navn på billederne på bloggen nederst til højre på de respektive billeder. Ja, man føler jo sit privatliv invaderet, når sådan noget sker. Øv!

  SvarSlet
 14. I et par dage har jeg "tygget" på dit problem og er faktisk ikke kommet nærmere, end at det vil være en skam, hvis du såkaldt mishandler dine beskrivende fotos i håb om at minimere risikoen for tyveri. Jeg forstår til fulde din vrede, og hvis stjæleri ville/vil give tyven en fotoaward, ja så...

  I journalistverdenen sker tilsvarende tyverier; nogle "klummer" eller fra deres private blogge bliver uden så lidt som bare et kommas ændring brugt af visse blogejere som værende deres helt egne ord, øvv!

  Jeg har bevidst fravalgt alt om copyright i mit playhouse, og det ikke fordi mit selvværd fejler noget, men... for neden til højre på hvert et foto, tegning eller maleri m.v. står mit blognavn, og det må være nok. Kan beskæres ubesværes, og andre kan pryde sig med lånte fjer, ja så pyt ;-(

  SvarSlet
 15. Jamen du har ret Anjoe, og derfor havde jeg troet at folk derude ville respektere at billederne tilhører mig. Jeg vil gerne dele, men man må gerne lige spørge og jeg har kun sagt nej 1 gang! Faktisk deler jeg gladeligt ud af mine billeder til højre og venstre uden folk spørger..det handler om pli og velopdragenhed hmfrrrr...

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.