onsdag den 4. juni 2008

Tillykke til Laura

Laura har fødselsdag i dag. Hun bliver 12 år. Traditionen tro, holdt jeg kaffemik for hende, og det indebar at jeg brugte meget af dagen på at bage i går. Om jeg kan fatte det; Jeg har bagt vandbakkelser de sidste 15-20 år, som jeg så har fyldt med kagecreme, syltetøj og en klat flødeskum. Det er gået godt..lige indtil i går. Jeg forsøgte 4 gange (ja, du læste skam rigtigt 4 gange) og hvergang kunne jeg hive nogle små, meget hårde og fuldstændigt uspiselige et-eller-andet ud af ovnen, som intet havde at gøre med vandbakkelser og som kunne, hvis jeg ikke havde smidt dem ud, været brugt som effektivt ammunition ved moskusjagten til efteråret. Heldigvis kunne jeg så bare bage noget andet, men surt var det (og endnu mere surt 4. gang da jeg kunne konstatere at jeg bare ikke har det i mig mere) Hmm..men så var det forresten også lige at fløden ville heller ikke forvandle sig til skum, men blev til en mærkelig grynet masse, der mest af alt mindede om noget en nyfødt rotteunge har efterladt og det kunne bare hældes i skraldespanden og mit chokolade-chok (70%), som jeg bagte med følelse og kærlighed, og som jeg kræsede for, var næsten umulig at dele i midten, så abrikosmarmeladen kunne smøres ind. Men jeg fik presset smuldret sammen til en næsten sammenhængende masse, der så kunne kamufleres i noget chokolade (70%) mams-mams og masser af krymmel. Lagkagen, der sejlende, smeltede ud på hele den fine opsats jeg havde sat den på på grund af den mærkelige piskefløde jeg havde indkøbt, blev reddet med glasur og meget lange lagkagelys, og alle gæster holdt anstændigt og velopdragent masken og henledte diplomatisk samtalen hen på det strålende solskin vi fik op af dagen efter, at vi var vågnet op i tæt-tæt tåge, og den dejlige varme der var især i eftermiddags, og vores kortfristede nydelse af både sol og varme uden myggene, for de er endnu ikke ankommet. Det aller-allervigtigste var dog, at Laura havde en rigtig god dag, hvor hun fik alle sine ønsker opfyldt lige fra morgenstunden af, hvor hun fra farmor og farfar kunne pakke den yoyo ud, som hun havde ønsket sig, basketball-bolden, abonnementet til "hall of fame" fra os og gavekortet til en ny cykel efter eget valg. Hun fik en masse pengegaver, og dem har hun allerede fundet ud af, hvad skal gå til, så nu glæder hun sig endnu mere til at komme på ferie i Danmark, hvor mulighederne og udvalget er noget større end her i Sisimiut. Det har været en dejlig dag både for os og ikke mindst for Laura. (Tak for jeres lykønskninger. De glæder)

9 kommentarer:

 1. Stort tillykke til nu teen-ageren.... hvor ser det godt og flot ud, det kaffebord :)

  SvarSlet
 2. Kære Laura m.familie.
  Til lykke. Det bliver skønt at se jer i Danmark. - Jeg tænkte på dig i går, da jeg bemærkede, at datoen var din.
  Sol til jer. Faster K

  SvarSlet
 3. Stort (men forsinket) tillykke med Lauras fødselsdag. Og kaffebordet, ja, det ser godtnok rigtigt indbydende ud ;O)
  kh
  nettie

  SvarSlet
 4. Hjerteligt tillykke til Laura.
  Nu kan man jo hverken smage eller mærke konsistens på billeder, men godt ser det ud. Jeg bliver i hvert fald lækkersulten. Så mon ikke det er gået meget godt med bageriet alligevel :O)

  SvarSlet
 5. Efter at have set dine kaffeborde så forstår jeg hvorfor det hedder kaffemik i Grønland.
  Er termostaten i din ovn OK? Fløden? Det må være mejeriet der ikke har skyllet flødekarrene ordentligt efter sidste vask.
  Eller også er det bare dig der trænger til ferie - og hvem pokker gør ikke det nu for tiden?

  SvarSlet
 6. Tillykke, tillykke, tillykke! Jeg håber, det var en skøn og vidunderlig dag, lige som Laura har fortjent!
  Jeg er sikker på at kage/kaffebordet smagte vidunderligt alligevel.

  Kh Karen S

  SvarSlet
 7. Kære Dorthe og dem.
  Tillykke med Laura. Dit kagebord så nu ellers ikke værst ud. Hvis jeg havde været hjemme kunne jeg godt lige have taget vandbakkelse-tjansen, hvis du så bare lavede den der After-Eight-Kage. Uhm mums. Vi glæder os til at i kommer. Måske pigern kunne afsætte en dag med os i Fårup...
  Knus fra Dudi

  SvarSlet
 8. ... der mangler selvfølgelig et "næsten".... men tillykke alligevel ;)

  SvarSlet
 9. Stort tillykke til Laura. Det kaffebord ser nu altså imponerende ud - også selv om der ikke er vandbakkelser ;-)

  SvarSlet

Tak for din kommentar.
Jeg er altid glad for at få respons og tilbagemelding.